Hakkari'de göçmen kaçakçılığı operasyonu

Hakkari'de göçmen kaçakçılığı operasyonu

"Göçmen kaçakçılığı ve insan ticareti ile parada sahtecilik" suçunu işlemek amacıyla şebeke kurduğu iddia edilen 17 zanlı gözaltına alındı- Adli makamlara sevk edilen 6 kişi tutuklandı, 11 zanlının jandarmadaki işlemleri sürüyor

HAKKARİ (AA) - Hakkari'de, "göçmen kaçakçılığı ve insan ticareti ile parada sahtecilik" suçunu işlemek amacıyla şebeke kurduğu öne sürülen 17 zanlı yakalandı.

Valilikten yapılan açıklamaya göre, İl Jandarma Komutanlığı görevlilerince, terör örgütü PKK/KCK'nın finans kaynaklarına yönelik operasyonlar devam ediyor.

Bu kapsamda Ankara, Van ve Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde, "göçmen kaçakçılığı ve insan ticareti ile parada sahtecilik" suçunu işlemek amacıyla şebeke kurdukları iddiasıyla 9 kişi hakkında yakalama kararı çıkarıldı. Eş zamanlı düzenlenen operasyonda 6 kişi gözaltına alındı. Zanlılar, işlemlerinin ardından sevk edildikleri adli makamlarca tutuklandı.

Zanlıların ifadeleri doğrultusunda 23 kişinin daha aynı suça karıştığı tespit edildi. Yüksekova ve Şemdinli ilçelerinde dün düzenlenen operasyonda 11 zanlı daha yakalandı.

Diğer 12 zanlının yakalanmasına yönelik çalışmalar sürüyor.

Firari zanlılarından birinin 27 Şubat'ta Türkiye-Irak sınırında donarak yaşamını yitiren çocuk ile donmak üzereyken bulunarak tedavi altına alınan kadın ve 3 çocuğun para karşılığında yasa dışı yollardan Türkiye'ye girişini organize eden ve parayı aldıktan sonra onları arazide bırakan kişi olduğu tespit edildi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :