Hak-İş'ten ITUC ve ETUC'a darbe girişimi mektubu

Hak-İş'ten ITUC ve ETUC'a darbe girişimi mektubu

Mektuptan:"Sayın Erdoğan ülkenin seçilmiş lideridir. Türkiye'de işleyen bir demokrasi vardır ve diktatör benzeri yaklaşımları engelleyecek kadar güçlüdür"- "İstisnasız olarak sokaklara dökülüp, canını hiçe sayarak tanklara direnen Türk halkının tek amacı

ANKARA (AA) - Hak-İş Konfederasyonundan, Uluslararası Sendikalar Konfederasyonu (ITUC) ile Avrupa İşçi Sendikaları Konfederasyonuna (ETUC) gönderilen mektupta, "Sayın Erdoğan ülkenin seçilmiş lideridir. Türkiye'de işleyen bir demokrasi vardır ve diktatör benzeri yaklaşımları engelleyecek kadar güçlüdür." ifadelerine yer verildi.

Hak-İş'ten yapılan yazılı açıklamada, konfederasyonun ITUC ile ETUC'a FETÖ'nün darbe girişimi ve ardından gelişen olaylarla ilgili ikinci kez mektup gönderdiği belirtildi.

ITUC ve ETUC yöneticileri başta olmak üzere dünyadaki tüm sendikacıların gelişmeleri yerinde görmeleri için Türkiye'ye davet edildiği mektupta, şunlar kaydedildi:

"Bu yaşanan 'sözde' bir darbe değildir. Son derece gerçek, acımasız ve barbarca yapılmış bir darbe girişimidir. Bu girişimi bir saldırı olarak adlandırmak daha doğrudur. Fakat darbe başarılı olsaydı darbeci generallerin üzerilerinden çıkan listelerde öldürülecek insanların listeleri bile ele geçirilmiştir. Türkiye, riskleri ortadan kaldırmak ve gelecekteki muhtemel darbe girişimlerini önlemek için birleşmiştir. Özellikle Türk parlamentosu ve tüm siyasi partiler, Türkiye sathına yayılmış ve uluslararasılaşmış olan bu terörist örgütün yarattığı riskleri ortadan kaldırmak amacıyla birleşmiştir."

- "Bunun takipçisi olacağız"

Mektupta, Türkiye'nin hukukun üstünlüğü ilkesi ile yönetilen, demokratik bir ülke olduğu vurgulanarak, "Hükümet sözcüsü OHAL'in halka karşı değil, devlete karşı yapıldığı şekilde yenilikçi bir yaklaşım ortaya koymuştur. Hepimiz hükümetin ve devlet yetkililerinin gelecekteki darbelerin engellenmesi, demokrasi, hukukun üstünlüğü, adalet yönünde tedbirlerin alınması ve hak ve özgürlüklere saygı duyulması konusunda adımlar atmasını istiyoruz." ifadelerine yer verildi.

Hükümetin demokrasi, hukukun üstünlüğü ve adalet yönünde hareket edeceğinin, intikam peşinde olmadığının ve konuyla ilgisi olmayan kişileri cezalandırmayacağını belirttiği ve vurguladığının ifade edildiği mektupta, şunlar kaydedildi:

"Bu herkesin ortak kaygısıdır. Hepimiz bunun sıkı takipçisiyiz. İşten çıkartmaların ve açığa almaların, hükümetin bu yaklaşımı dahilinde gerçekleştirilmesini istiyoruz. Türkiye'de gözaltına alınan kişiler konusunda hiçbir yerde işkence ve cinsel saldırı haberleri gelmemektedir. Böyle bir durumun olması, asla kabul edilemez. Benzer suçlamalar, Adalet Bakanı tarafından da reddedilmiştir ki, bu açıklamaya itimat ediyoruz. Biz de bunun takipçisi olacağız."

- Desteğinden dolayı ITUC ve ETUC'a teşekkür

Hak-İş'in her zaman demokrasinin, hukukun üstünlüğünün, açık, liberal ve demokratik toplumun savunucusu olduğunun belirtildiği mektupta, şu değerlendirmelere yer verildi:

"İstisnasız olarak sokaklara dökülüp canını hiçe sayarak tanklara direnen Türk halkının tek amacı demokrasiydi. Bunun tersi davranışlar, tavırlar ve politikalar kabul edilemez. Burada mesele Cumhurbaşkanı Erdoğan değildir. Sayın Erdoğan ülkenin seçilmiş lideridir. Türkiye'de işleyen bir demokrasi vardır ve diktatör benzeri yaklaşımları engelleyecek kadar güçlüdür. Ortaya koymuş olduğu 'Türk halkı ile dayanışma içinde olma ve demokrasinin, insan haklarının ve hukukun üstünlüğünün tesisi' desteğinden dolayı ITUC ve ETUC'a teşekkür ediyoruz."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :