HAK-İŞ Genel Başkanı Arslan Gaziantep'te

HAK-İŞ Genel Başkanı Arslan Gaziantep'te

Arslan, Nizip ilçesindeki konteyner kentte incelemelerde bulundu

GAZİANTEP (AA) - HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut Arslan, Nizip ilçesindeki konteyner kenti ziyaret ederek incelemelerde bulundu.

Arslan ve beraberindeki heyeti, Nizip Kaymakamı Harun Sarıfakıoğulları karşıladı.

Suriyeli sığınmacılar hakkında brifing alan Arslan, burada yaptığı konuşmada, devlete ve millete Suriyeli misafirlere yaptıkları ev sahipliğinden dolayı teşekkür etti.

Türkiye Cumhuriyeti Devleti olarak Suriye'den gelen misafirlere kucak açıldığını ve tüm ihtiyaçlarının karşılandığını hatırlatan Arslan, ''Bu kamplarda yapılanlar ve bize anlatılanlar göğsümüzü kabarttı ama bundan sonra da yapacaklarımız konusunda biz HAK-İŞ olarak bu aşamadan sonra ciddi bir hazırlık içindeyiz" dedi.

"Suriyeli kardeşlerimizin çeşitli öngörüleri ve neredeyse yüzde 60'ının geri dönmeyeceği kanaati var" diyen Arslan, bu insanların kalıcı olduğunu düşünerek entegrasyon konusunda ciddi adımlar atılması gerektiğini dile getirdi.

Arslan, "Biz bunu ülke yönetenlerimize anlatıyoruz. Umarım savaş bir an önce biter ve Suriyeli kardeşlerimizin önemli bölümü kendi ülkelerine dönerse geride kalanlarla biz ülkede birlikte yaşamaya ve birlikte çalışmaya devam edeceğiz" diye konuştu.

Daha sonra kamptaki sosyal tesis, okul ve marketi gezen Arslan, Suriyeli bir aileyi kaldığı konteynerde ziyaret etti. Aileyle bir süre sohbet eden Mahmut Arslan ve beraberindekiler, kamptaki spor alanlarını da inceledikten sonra ilçeden ayrıldı.

HAK-İŞ Genel Başkanı Arslan Gaziantep'te

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler