Haiti'deki siyasi kriz

Haiti'deki siyasi kriz

BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun, Haiti'deki siyasi krizin, ülkeyi istikrarsızlaştırabileceğini belirtti

BİRLEŞMİŞ MİLLETLER (AA) - Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Ban Ki-mun, Haiti'deki siyasi krizin, ülkeyi istikrarsızlaştırabileceğini ve uluslararası desteğin azalmasına yol açabileceğini bildirdi.

BM sözcüsü Stephane Dujarric, BM Genel Sekreteri'nin, Haiti'de devam etmekte olan siyasi belirsizlik nedeniyle endişe duyduğunu ve Ulusal Meclis'e acilen, "seçim sürecinin tamamlanması ve daha fazla gecikme olmadan tam anayasal düzene geri dönüşü sağlayacak geçici bir hükümet kurulması" çağrısında bulunduğunu söyledi.

Geçici Devlet Başkanı Jocelerme Privert'ın 120 günlük görev süresinin dün dolmasıyla ülkedeki siyasi belirsizlik arttı.

Haiti'de devlet başkanlığı seçiminin ilk turu 25 Ekim 2015'te yapılmış, resmi sonuçların açıklanmasının ardından başkent Port-au-Prince'da çıkan çatışmalarda 1 kişi yaşamını yitirmişti. Seçimin 27 Aralık 2015'te yapılması planlanan ikinci turu, gösteriler nedeniyle 24 Ocak'a ertelenmişti, ancak seçimin protestolar nedeniyle ikinci kez ertelenmesi sonucu Devlet Başkanı Michel Martelly, bir halefi olmadan 7 Şubat’ta görevi bırakmak zorunda kalmıştı.

Haiti Senatosu, Martelly’in yerine Jocelerme Privert'i, ülkeyi 120 günlüğüne yönetecek yeni devlet başkanı olarak belirlemişti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :