Haftanın 4 günü mesai düzeni gelebilir

Haftanın 4 günü mesai düzeni gelebilir

Dünyada devam eden pandemi nedeniyle ülkeler yeni tedbirler almayı sürdürüyor. Kuzey ülkeleri uzaktan çalışma modelini devreye aldı.

Dünyayı saran pandemi koşullarıyla birlikte farklı çalışma modelleri benimsenmeye başlandı. Haftada 4 gün çalışma modeli son dönemin en çok konuşulan çalışma modellerinden biri.

İzlanda, İrlanda, Japonya gibi pek çok ülkede hayata geçirilen haftada 4 gün çalışma modeli son olarak Birleşik Krallık'ta da uygulanmaya başlandı. Bu sistemin önümüzdeki günlerde Türkiye'de de uygulamaya sokulması konuşulabilir.

Aralarında İzlanda, İrlanda ve İspanya'nın olduğu Batı Avrupa ülkeleri ile Japonya ve Yeni Zelanda gibi diğer ülkeler haftada 4 gün çalışmayı denemeye başladı. İspanya'da geçen yılın nisan ayından itibaren haftada 4 gün çalışma sistemi hayata geçirildi.

Guardian'ın haberine göre üç yıl boyunca devam edecek süre zarfında çalışma saatlerinin minimum riskle azaltılması için tam 50 milyon euro bütçe ayrıldı. İrlanda'da Ekim 2021'de hayata geçirilen projeye 17 şirketin dahil edildiği açıklandı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.