"Hafik Su ile Mühendisler Netcad ile Canlanıyor" projesi

"Hafik Su ile Mühendisler Netcad ile Canlanıyor" projesi

SİVAS (AA) - Hafik İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından hazırlanan Orta Anadolu Kalkınma Ajansı (ORAN) tarafından desteklenen "Hafik...

SİVAS (AA) - Hafik İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından hazırlanan Orta Anadolu Kalkınma Ajansı (ORAN) tarafından desteklenen "Hafik Su ile Mühendisler Netcad ile Canlanıyor" adlı proje kapsamında mühendislere çeşitli bilgisayar programlarının eğitimleri verilecek.

Hafik İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Sinan Okuyan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, sulama ve sulu tarımla canlanacak Hafik’e daha bilgili daha aktif mühendislerle destek olmak istediklerini söyledi.

Ziraat Yüksek Mühendisi Kerim Kılınç tarafından hazırlanarak ORAN’a sunulan projenin desteklenmeye hak kazandığını belirten Okuyan, "Damla sulama sistemi ilçemize bağlı bazı köylerimizde kullanılıyor. Yakın zamanda da sulu tarıma geçilmesiyle günümüz teknolojisine vakıf mühendislere daha da ihtiyacımız olacak. Bu anlamda hazırlanan proje kapsamında mühendislerimize 15 gün süreyle Netcad firması teknik destek uzmanı Burak Özdemir tarafından harita programı Netcad, Coğrafi Bilgi Sistemleri (CBS), arazi toplulaştırma ve damla sulama gibi bilgisayar programlarını kullanma eğitimi verilecek" dedi.

Okuyan, eğitim sonunda sulamanın geçtiği köylerdeki üreticilerin parsellerine, damla sulama projeleri hazırlayarak eğitimin hedefine ulaşmasını sağlayacaklarını ifade etti.

"Hafik Su ile Mühendisler Netcad ile Canlanıyor" projesi

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :