Hadim’de "14 Mart Dünya Pi Sayısı Günü" etkinliği

Hadim’de "14 Mart Dünya Pi Sayısı Günü" etkinliği

KONYA (AA) - Matematik sabiti "Pi Sayısı" anısına tüm dünyada kutlanan "14 Mart Dünya Pi Sayısı Günü" Hadim Merkez Ortaokulunda düzenlenen bir etkinlikle...

KONYA (AA) - Matematik sabiti "Pi Sayısı" anısına tüm dünyada kutlanan "14 Mart Dünya Pi Sayısı Günü" Hadim Merkez Ortaokulunda düzenlenen bir etkinlikle kutlandı.

Okulda matematik öğretmeni Ayşegül Başaran yaptığı açıklamada, Pi Günü’nün ilçede ilk defa kutlandığını söyledi.

Etkinliği düzenlemekteki amaçlarının öğrencilerin matematiğe olan ilgisini artırmak olduğunu söyeleyen Başaran, “Matematikte önemli bir yere sahip olan pi harfinin yaklaşık değeri 3.14’tür. Bu sebeple dünyada olduğu gibi ülkemizde de 3. ayın 14. günü olan 14 Mart’ta ‘Dünya Pi Günü’ kutlanmaktadır. Bizde bu vesileyle öğrencilerin geometri ve matematiğe karşı ilgisini artırmak amacıyla 20 gün boyunca özverili bir çalışma yaptık. Okul bahçesine, tişörtlere, panolara Pi simgesi çizdik."

- Pi saysı şeklinde kurabiyeler

"Pi simgesi şeklinde pasta, çörek, kurabiyeler hazırladık. Etkinlik hazırlıkları aşamasındayken bile bazı öğrencilerimizin matematiğe karşı önyargısının kaybolduğuna ve ilgi duymaya başladığına şahit oldum. Bu da amacımıza ulaştığımızı gösteriyor. Öğretmen arkadaşlarım, velilerimiz ve öğrencilerimiz ile güzel bir etkinlik oldu. Emeği geçen okul müdürümüz Hüseyin Akyol ile tüm öğretmen arkadaşlarıma, okul aile birliği üyelerine, öğrencilerime ve velilerine teşekkür ediyorum" dedi.

Etkinliğe katılan okul aile birliği üyeleri tüm sınıfları gezerek öğrencilerle sohbet ettiler.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :