Hacı adaylarına uygulamalı eğitim

Hacı adaylarına uygulamalı eğitim

YOZGAT (AA) - Yozgat'ta hacı adaylarına uygulamalı eğitim verildi. Bilal Şahin Külleyisi'nde İl Müftülüğü Hac ve Umre Şube Müdürü Mustafa Arslan...

YOZGAT (AA) - Yozgat'ta hacı adaylarına uygulamalı eğitim verildi.

Bilal Şahin Külleyisi'nde İl Müftülüğü Hac ve Umre Şube Müdürü Mustafa Arslan tarafından verilen seminerde, adayların hac vazifesi sırasında nasıl davranmaları ve neler yapmaları gerektiği anlatıldı.

Arslan, eğitim sonrası gazetecilere yaptığı açıklamada, hacı adaylarına her yıl olduğu gibi hacca gitmeden önce ibadet ve karşılaşabilecekleri zorluklarla ilgili seminer verdiklerini söyledi.

Eğitimin 3 gün sürdüğünü belirten Arslan, "Bu gün seminerimizde verdiğimiz bilgilerin tatbikatını yaptırıyoruz. İbadet bilinci ve hac ibadetiyle ilgili bilgiler verildi. Yolculuğa çıkmadan önce maddi ve manevi hazırlık, bir arada yaşama ve kardeşlik bilinci, kadınların genel durumlarıyla ilgili, Mescid-i Nebevi ve Mekke ile ilgili bilgiler verdik. Hacı adaylarımıza bunları öğretiyoruz ki gittikleri zaman zorluk çekmesinler. Bu seminerlerimizde hacı adaylarımızı detaylı bir şekilde bilgilendiriyoruz. Şu anda hacı adaylarımız tavafla ilgili bilgileri aldılar ve uygulamalı olarak tatbik ediyoruz. Hacılarımız gittikleri zaman bilinçli bir şekilde hac görevlerini yerine getirmiş olacaklar." diye konuştu.

Arslan, Yozgat genelinde 14 bin 585 kişinin hac için kayıtlı yaptırdığını kaydederek, bunlardan 474'ünün kura sonucu kutsal topraklara gitme hakkı kazandığını aktardı Arslan, 293 kişinin diyanetle, 181 kişininse acentalar aracılığıyla haca gideceklerini sözlerine ekledi.





AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler