Haber olunca karneyi verdiler

Haber olunca karneyi verdiler

Beyşehir’de, nüfus kayıtlarına göre ölü görünen Beyşehirli berber İlker Kelleci, ulusal gazete ve televizyonlara haber konusu olduktan sonra, sağlık karnesinin vize işlemlerinin yapıldığını söyledi.

Beyşehir’de, nüfus kayıtlarına göre ölü görünen Beyşehirli berber İlker Kelleci, ulusal gazete ve televizyonlara haber konusu olduktan sonra, sağlık karnesinin vize işlemlerinin yapıldığını ve yeniden sağlık hizmetlerinden yararlanmaya başladığını söyledi.


Yapılan bir yanlışlık üzerine, bir hastanede vefat eden çocuğu yerine kendisine ölüm raporu düzenlenerek Beyşehir Nüfus İdaresi'ne gönderilen berber İlker Kelleci, 21 Ekim 2006 tarihinden bu yana kayıtlarda ölü olarak görünüyordu. Bu nedenle yeni bir nüfus cüzdanı çıkaramayan, resmi dairelerde çeşitli sıkıntılarla karşılaşan ve vizesi sona erdiği için sağlık karnesinden de artık yararlanamayan Kelleci, hakkında çıkan haberlerden sonra yaşadığı sorunlarından kurtulmaya başladı. Beyşehirli gazetecilere, yaptığı haberlerden sonra kamuoyuna sesini duyurması nedeniyle teşekkür eden Kelleci, “Ulusal gazete ve televizyonlarda yaşadığım sorunla ilgili haberler çıktıktan sonra, Konya Bağ-Kur Bölge Müdürlüğü'nden telefonla arayan yetkililer, beni Konya'ya çağırarak sağlık karnemizin vize yapılmasını sağladı. Çektiğimiz en büyük sıkıntı buydu. Fizik tedavi gören babam da sağlık karnesinin vizesi olduktan sonra yarım kalan tedavisini sürdürmeye devam ediyor” dedi.


Kelleci, nüfus kayıtlarına göre hala ölü göründüğünü, bunun düzeltilmesinin ise 4 Nisan 2007 tarihindeki duruşmadan sonra gerçekleşeceğine inandığını sözlerine ekledi. iha