Gymnasiade 2016 Trabzon

Gymnasiade 2016 Trabzon

- ''Altın kız'' Ayşe Begüm, aerobik cimnastik branşında birer altın ve bronz madalya kazandı


TRABZON (AA) - Aerobik Cimnastik Dünya Şampiyonası'nda altın madalya kazanan 15 yaşındaki milli sporcu Ayşe Begüm Onbaşı, Okul Sporları Olimpiyatları (Gymnasiade 2016) kapsamında katıldığı müsabakalarda da birer altın ve bronz madalya elde etti.

Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Uluslararası Okul Sporları Federasyonu (ISF) tarafından düzenlenen organizasyonun dördüncü gününde Hayri Gür Spor Salonu'nda aerobik cimnastik branşında tek kadınlar ve trio olmak üzere iki kategoride yapılan müsabakalarda, Türk sporcular 1 altın, 3 de bronz madalya kazandı.

Tek kadınlar kategorisinde, performansı ile izleyicileri büyüleyen "Altın kız" Ayşe Begüm birinci, Bulgaristan'dan sporcular Darina Antonieva Pashova ikinci, Angelova Sintia Mari de üçüncü oldu.

Trio kategorisinde ise Romanya'dan Madalina Cucu, Francesca Morar ve Andrada Zaman birinciliği, Bulgaristan'dan Anita Gavrilova, Angel Kazakov ve Sintia Angelova ikinciliği, Türkiye'den Ayşe Begüm Onbaşı, Deniz Şahin ve Mehmet Ercoş da üçüncülüğü elde etti.

Müsabakaların ardından dereceye giren sporculara ödülleri, Türkiye Cimnastik Federasyonunun asbaşkanı Emre Bağcı, teknik kurul başkanı Özlem Yenigün ve teknik kurul üyeleri Zeki Dursun ile Bahadır Uygur tarafından verildi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :