Güvenlik kamerası "hırsızları" caydırdı

Güvenlik kamerası "hırsızları" caydırdı

Sivas'ta bir apartman dairesine hırsızlık için geldikleri tahmin edilen 3 kadının, daire kapısı üzerindeki güvenlik kamerasını fark edince binadan uzaklaştığı belirlendi

SİVAS (AA) - Sivas'ta bir apartman dairesine hırsızlık amacıyla geldikleri tahmin edilen 3 kadının, kamera kayıtlarından, daire kapısı üzerindeki güvenlik kamerasını fark edince binadan ayrıldıkları tespit edildi.

Alınan bilgiye göre, kentteki bir kamu kurumunda görev yapan ve Emek Mahallesi'nde bir apartmanın 4. katında oturan Tevfik S, ailesiyle tatil için il dışına gitti. Tatilden dönen Tevfik S, ayakkabılıktaki ayakkabıların yerinin değiştiğini fark ederek daire girişinde bulunan güvenlik kamerası görüntülerini inceledi.

Görüntülerde evin kapısına gelen 3 kadının kapıyı açmak için zorladığını ve ayakkabılıktaki ayakkabılar içinde anahtar aradığını gören Tevfik S, polise başvurarak şikayetçi oldu.

Tevfik S, AA muhabirine yaptığı açıklamada, apartmanın 1. katında daha önce hırsızlık girişimi yaşandığı için dairesinin girişine güvenlik kamerası taktırdığını söyledi.

16 Eylül'de kayıtlara yansıyan görüntüde bir genç kızın apartmanın merdivenlerini çıkıp tekrar aşağı inmesi yer alıyor. Daha sonra daire kapısı önüne gelen bir kadının kapıyı dinlemesi ve elindeki bir kart ile kapıyı açmak için uğraşması ile yanındaki kadının ayakkabılıktaki ayakkabılar içinde anahtar araması kayıtlara geçiyor. Kapı üzerindeki güvenlik kamerasını fark eden bu kişilerin hızlıca evin önünden uzaklaşması da görüntülere yansıyor.

Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.




AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :