Güvenlik güçlerini eleştiren akademisyene tepki

Güvenlik güçlerini eleştiren akademisyene tepki

Kayseri'de bazı sivil toplum kuruluşları, sosyal medya hesabından terörle mücadele eden güvenlik güçlerini eleştirdiği belirtilen öğretim üyesini kınadı

KAYSERİ (AA) - Kayseri'de bazı sivil toplum kuruluşları, sosyal medya hesabından terörle mücadele eden güvenlik güçlerini eleştirdiği belirtilen Erciyes Üniversitesi (ERÜ) öğretim üyesi D.S'ye tepki gösterdi.

Türkiye Kamu Çalışanları Kalkınma ve Dayanışma Vakfı (TÜRKAV) Şube Başkanı Prof. Dr. Yaşar Akar, ERÜ Eğitim Fakültesi önünde bir araya gelen 13 sivil toplum kuruluşunun temsilcileri adına yaptığı açıklamada, güvenlik güçlerinin, Türkiye'nin birçok şehrinde, özellikle Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde terör örgütü PKK'ya karşı cansiperane mücadele verdiklerini söyledi.

Namuslu, şerefli, haysiyetli aziz Türk milletinin ve devletinin her bir ferdinin bu kahramanca mücadeleyi kayıtsız, şartsız ve kesintisiz desteklediğini dile getiren Akar, bir akademisyenin canı pahasına mücadele veren güvenlik güçlerine 'ırkçı, şerefsiz, faşist' ithamlarında bulunma cüretini gösterdiğini ifade etti.

Akar, bu anlayışı şiddetle kınadıklarını söyleyerek, şöyle dedi:

"Türk milletinin imkanlarıyla yetişmiş bu kişi, vatanımızı kanlarıyla savunan Türk güvenlik güçlerini teröristlerle bir tutmuştur. Türk güvenlik güçlerinin terörle verdiği mücadeleyi zaafa ve yılgınlığa düşürecek her türlü fiil ve davranış kabul edilemez. Bu şahıs aklını başına toplamalı, bir daha düşünmeli, Türk milleti ve güvenlik güçlerinden özür dilemelidir."

Akar, öğretim üyesi hakkında Türk Ceza Kanunu'nun 216 ve 301. maddelerine göre işlem yapılması gerektiğini savunarak, konunun takipçisi olacaklarını sözlerine ekledi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler