Gürcistan'dan Rusya'ya Abhazya tepkisi

Gürcistan'dan Rusya'ya Abhazya tepkisi

Gürcistan Dışişleri Bakanlığı:- "Rusya'nın ayrılıkçı Abhazya ile ortak bir askeri birlik kurma çabası, uluslararası hukuka aykırı"- "Bütün bu süreç, Rusya Federasyonu'nun, Gürcistan topraklarında süregelen işgale devam ettiğini gösteriyor"

TİFLİS (AA) - Gürcistan Dışişleri Bakanlığınca, Rusya'nın Gürcistan topraklarını işgale devam ettiğini savunularak, Rusya'nın ayrılıkçı Abhazya'daki faaliyetlerinin bölge için tehdit olduğu belirtildi.

Gürcistan Dışişleri Bakanlığınca, Rusya parlamentosunun alt kanadı Duma'nın, Rusya ile Gürcistan'dan tek taraflı bağımsızlığını ilan eden Abhazya arasında ortak bir askeri birlik oluşturulmasını öngören anlaşmayı onaylamasına tepki gösterildi.

Dışişleri Bakanlığının resmi internet sitesinde yayımlanan açıklamada, Rusya'nın ayrılıkçı Abhazya ile ortak bir askeri birlik kurma çabasının, uluslararası hukuka aykırı olduğu belirtildi.

"Bütün bu süreç, Rusya Federasyonu'nun, Gürcistan topraklarında süregelen işgale devam ettiğini gösteriyor." ifadesine yer verilen açıklamada, Rusya'nın 2008'de Gürcistan ve Rusya hükümetleri arasında imzalanan ateşkes anlaşmasına aykırı davrandığı ve bu durumun endişe verici olduğu kaydedildi.

Dışişleri Bakanlığının açıklamasında, Rusya'nın attığı yasa dışı adımlar konusunda uluslararası ortakların bilgilendirileceği belirtildi.

Rusya ile ayrılıkçı Abhazya arasında 21 Kasım 2015'te ortak askeri birlik kurma anlaşması imzalanmış, anlaşma dün Duma'da onaylanmıştı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :