Gürcistan'dan Rusya'ya Abhazya tepkisi

Gürcistan'dan Rusya'ya Abhazya tepkisi

Gürcistan Dışişleri Bakanlığı, Abhazya bölgesindeki bazı geçiş noktalarının kapatılmasını kınadı

TİFLİS (AA) - Gürcistan, tek taraflı bağımsızlığını ilan eden Abhazya'daki bazı geçiş noktalarının kapatılmasını kınadı.

Gürcistan Dışişleri Bakanlığının resmi internet sitesinden yayımlanan açıklamada, Gürcistan'dan tek taraflı bağımsızlığını ilan eden Abhazya hükümetinin, Gürcistan'a geçiş noktalarından Tagilon ve Lekukhora'yı kapatmasının kınandığı belirtildi.

Abhazya yönetimi tarafından daha önce de dört geçişin kapatıldığının hatırlatılatıldığı açıklamada, "Geçişlerin kapatılması, Abhazya'da kötü durumda olan insani yardım, eğitim ve sağlık hizmetlerini daha da ağırlaştıracaktır." ifadeleri kullanıldı.

Açıklamada, "BM, AB, NATO, ABD, Litvanya ve Japonya'nın son dönemlerde yaptığı çağrılara rağmen, Rusya'nın desteklediği işgalci rejim, Gürcistan hükümetinin, çatışmaların barış yoluyla çözülmesine yönelik çabalarını engellemeye ve yıkıcı politikalar sürdürmeye kararlı. Rusya Federasyonu'nu Gürcistan'a yönelik kışkırtıcı eylemleri durdurmaya ve uluslararası hukuki ilkelere saygı göstermeye çağırıyoruz." ifadelerine yer verildi.

Öte yandan, Gürcistan'dan tek taraflı bağımsızlığı ilan eden Güney Osetya'da, 12 Mart tarihinde düzenlenecek referanduma da tepki gösterilen açıklamada, "Uluslararası ortaklarımızı, Rusya'nın yasa dışı eylemlerine tepki göstermeye ve Gürcistan'ın toprak bütünlüğüne destek vermeye çağırıyoruz." ifadeleri kullanıldı.

Gürcistan'ın kontrolü altındaki bölgeyle Abhazya arasında sadece Enguri geçişi açık bulunuyor.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :