Gürcistan'da Şehit Olan Son Askerin Naaşına Ulaşıldı: 20 Şehit İçin Hazırlıklar

Gürcistan'da Şehit Olan Son Askerin Naaşına Ulaşıldı: 20 Şehit İçin Hazırlıklar

Gürcistan’daki askeri uçak kazasında aranan son şehidin naaşına da ulaşıldı. Türkiye, kazada şehit olan 20 kahraman askerini ülkeye getirmeye hazırlanıyor. Kara kutu incelemesi Ankara’da sürüyor.

Gürcistan topraklarında yaşanan elim askeri uçak kazasında büyük bir üzüntü yaşanırken, bölgede yürütülen arama ve kurtarma çalışmalarından acı bir haber geldi. Kazada hayatını kaybeden yirmi askerimizden sonuncusunun naaşına da ulaşılmasıyla birlikte, enkaz bölgesindeki insani çalışmalar tamamlandı.

Şehitlerimizin cenazeleri, düzenlenecek askeri törenlerle anavatan Türkiye’ye getirilecek. Edinilen bilgiye göre, vatan evlatlarımız için Türkiye’de iki ayrı kapsamlı tören düzenlenmesi planlanıyor. Milletimiz, kahraman 20 askerini son yolculuğuna uğurlamaya hazırlanıyor.

Kara Kutu Ankara'da İnceleniyor

Kazanın nedeninin aydınlatılması amacıyla en kritik veri olan uçağın kara kutusu, dün Türkiye’ye getirilmişti. Savunma Bakanlığı kaza kırım ekibinin, uçağın düşme anına dair hayati verileri barındıran kara kutu üzerindeki detaylı incelemeleri Ankara’da titizlikle devam ediyor. Uzmanlar, bu incelemenin kazanın kesin nedenini ortaya çıkarması açısından büyük önem taşıdığını belirtiyor.

Bölgedeki kaza kırım ve teknik ekip incelemelerini sürdürürken, tüm Türkiye yirmi evladının yasını tutuyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler