Gürcistan'da Ramazan Bayramı heyecanı

Gürcistan'da Ramazan Bayramı heyecanı

Gürcü Müslümanları, Ramazan Bayramı'nı huzur ve büyük sevinç içinde karşılıyor - Makhinjauri'de yaşayan Mamuçadze: - "Bayram bizim için çok büyük sevinçtir. Allah'ın izniyle Ramazan Bayramı'nda atalarımızın mezarlarını ziyaret edeceğiz, onlara da dua gönd

BATUM (AA) - DAVID KACHKACHISHVILI - Gürcistan'da yaşayan Gürcü Müslümanlar, Ramazan Bayramı'nın gelmesiyle büyük sevinç ve heyecan yaşıyor.

Genellikle Müslüman vatandaşların yaşadığı Ajara bölgesinin en önemli şehri Batum'daki Müslümanlar, bayram sevinçlerini AA muhabiriyle paylaştı.

Batum'da yaşayan Gürcü Müslüman Murad Bolkvadze, ramazan ayı boyunca oruç tutarak kendilerini günahlardan uzak tutmaya ve Allah'a yaklaşmaya çalıştıklarını, bir ay sonunda kavuştukları bayrama ruhen ve fiziken hazır olduklarını söyledi.

Bolkvadze, Ramazan Bayramı'nda dünyada tüm Müslümanlara sevgi, barış, birlik ve beraberlik dilediğini belirterek, "Ramazan Bayramı'nın gelmesi bizi çok sevindiriyor ve ona layık şekilde kapılarımızı açıyoruz. Bayram bize sevinç getiriyor." ifadelerini kullandı.

Ramazan Bayramı'nda tüm Müslümanları İslam'ın değerlerine sahip çıkmaya davet eden Bolkvadze, "İslam sevgi ve saygı dinidir. Bu bayramda hepimiz bir olalım ve birbirimize saygı gösterelim." dedi.

Batum'a yakın Makhinjauri'de yaşayan Davit Mamuçadze, ramazan boyunca oruç tutmanın önemini vurgulayarak, şöyle devam etti:

"İnsan ruh ve bedenden ibaret. Bedenin ihtiyaçları, ruhun ihtiyaçlarının önüne geçmemeli. Ruhun ihtiyaçları ilk sıraya konduğunda vadedilen mutluluk ve cennettir. Bu diğer dünya için ciddi mücadeledir. Bayram bizim için çok büyük bir sevinçtir. Allah'ın izniyle Ramazan Bayramı'nda atalarımızın mezarlarını ziyaret edeceğiz. Onlara da dua göndereceğiz. Akraba ve yakınlarımızla beraber olacağız."

- Türkiye'ye teşekkür

Batum'da bulunan tek cami Orta Cami İmamı Murtaz Zviad Vanadze, tüm İslam aleminin bayramını kutlayarak sevgi, saygı ve barış dolu bayram temennisinde bulundu.

"Ramazan, dayanışmanın önem kazandığı ve bir ay boyunca oruç tutan insanların büyük sevinçle bekledikleri bir bayram. Allah hepimizi bu bayrama barış içinde kavuştursun." diye konuşan Vanadze, dünya Müslümanlarını birbirlerine destek olmaya davet etti.

Gürcü Müslümanların, bayramı büyük bir hasretle beklediğine vurgu yapan Vanadze, "Ramazan Bayramı insan diliyle anlatılması mümkün olmayan bir sevinç. Ramazanda iki sevinç yaşanır, bunlardan biri iftar vaktinin diğeri ise bayramın yaklaşmasıdır." dedi.

Bursa Büyükşehir Belediyesiyle Türkiye'nin Batum Başkonsolosluğunun iş birliğiyle Batum'da bir ay boyunca 10 binden fazla kişi için iftar sofrası kurulması konusuna değinen Vanadze, Türkiye'ye teşekkür ederek, şunları kaydetti:

"Bursa Büyükşehir Belediyesine teşekkür etmek istiyorum. Ramazan ayı yardım etmenin dönemidir. Bu insanlar burada sadece Gürcüler için değil tüm yabancı Müslüman vatandaşlara iftar sofrası kurarak bir teveccüh gösterdi. Bu bizim için büyük bir lütuf."






AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :