Güneydoğu'da yüksek sıcaklıklar sürüyor

Güneydoğu'da yüksek sıcaklıklar sürüyor

Gaziantep, Şanlıurfa, Kilis, Kahramanmaraş ve Adıyaman'da sıcaklıklar hafta boyunca mevsim normallerinin üzerinde seyredecek

GAZİANTEP (AA) - Gaziantep, Şanlıurfa, Kilis, Kahramanmaraş ve Adıyaman'da sıcaklıklar hafta boyunca mevsim normallerinin üzerinde seyredecek.

AA muhabirinin meteoroloji yetkililerinden aldığı bilgiye göre, Gaziantep'te bu hafta da yüksek sıcaklıklar görülecek. Hava sıcaklıklarının hafta boyunca gece saatlerinde en düşük 23 derece olacağı kentte, gündüz 39 derece civarında olacak.

Rüzgarın kuzeybatıdan saatte 15-22 kilometre hızla eseceği kentte, yağış beklenmiyor.

Kilis'te de en düşük hava sıcaklığının gece saatlerinde 26 derece olması bekleniyor. Kentte rüzgarın güneyden saatte 15-20 kilometre hızla eseceği ve hafta boyunca sıcaklığın 39 deceye kadar çıkacağı tahmin ediliyor.

Yaz aylarında güneşin adeta kavurduğu Şanlıurfa'da da sıcak hava vatandaşları bunaltmaya devam edecek.

Hafta boyunca yüksek sıcaklıkların etkili olacağı kentte termometrelerin gündüz 41 dereceye kadar çıkması bekleniyor. Gece saatlerinde ise en düşük sıcaklık 27 derece olurken, rüzgar ise yok denecek kadar az.

Kahramanmaraş'ta hava sıcaklıkları en düşük 24, en yüksek 39 derece olacak.

Hafta boyunca sıcak havanın etkili olacağı Adıyaman'da da termometreler 42 dereceye kadar çıkacak.

Rüzgarın saatte 10-13 kilometre olarak hafif şekilde etkili olacağı kentte en düşük sıcaklığın gece saatlerinde 27 derece olacağı tahmin ediliyor.

Meteoroloji yetkilileri, bölgede mevsim normallerinin 6-7 derece üzerinde seyreden sıcaklıklar nedeniyle yaşanabilecek olumsuzluklara karşı vatandaşları dikkatli ve tedbirli olmaları konusunda uyardı.



AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler