Güneydoğu'da sıcaklık düşüyor

Güneydoğu'da sıcaklık düşüyor

Bölgede hava sıcaklıklarının ortalama 12 derece düşmesi bekleniyor

ŞANLIURFA (AA) - Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde hava sıcaklıklarının özellikle gece saatlerinde ortalama 12 derece düşmesi bekleniyor.

AA muhabirinin meteoroloji yetkililerinden aldığı bilgiye göre; Gaziantep'te gündüz ortalama 15 derece civarında olan sıcaklık, gece saatlerinde 2 dereceye kadar iniyor. Hafta boyu bulutlu bir havanın görüleceği kentte, zaman zaman yağmur geçişlerinin yaşanacağı tahmin ediliyor.

Bölgenin en sıcak kentlerinin başında gelen Şanlıurfa'da da sıcaklıklarda düşüş bekleniyor. Bu hafta gündüz en düşük sıcaklığın 16 derece olması beklenen kentte, gece saatlerinde ise sıcaklık 4 dereceye kadar iniyor.

Bulutlu havanın hakim olduğu Adıyaman'da termometreler en düşük 14 dereceyi gösterirken gece ise sıcaklıkların 2 dereceye kadar düşeceği tahmin ediliyor.

Bölgeye göre sıcaklığın biraz daha yüksek olduğu Kilis'te ise sıcaklık gündüz 19 dereceyi bulması beklenen sıcaklıkların gece 6 dereceye ineceği öngörülüyor.

Yetkililer, bölgede hafta içerisinde aniden bastırabilecek yağmurlara karşı da vatandaşların ve ilgililerin tedbirli olmaları uyarısında bulunuyor.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :