Güneydoğu ve Malatya'da kültür-sanat

Güneydoğu ve Malatya'da kültür-sanat

GAZİANTEP (AA) - Konya Devlet Tiyatrosu'nun "Fehim Paşa Konağı" adlı oyunu Gaziantep'te, ABD tiyatro tarihinin en uzun süre sahneye konan oyunu olarak Guinness...

GAZİANTEP (AA) - Konya Devlet Tiyatrosu'nun "Fehim Paşa Konağı" adlı oyunu Gaziantep'te, ABD tiyatro tarihinin en uzun süre sahneye konan oyunu olarak Guinness Rekorlar Kitabı'na giren "Şen Makas (Shear Madness)" oyunu ise Şanlıurfa'da seyirciyle buluşacak.

Turgut Özakman'ın yazdığı, Bengisu Gürbüzer Doğru'nun yönettiği ve oyuncuları arasında Özgür Keçeci, Özgür Baş, Yaşar Özboz, Yiğit Gümüşada, Fatih Yağlıcan, Kemal Çatmaz ve Çağatay Eker'in yer aldığı Fehim Paşa Konağı'nda olaylar, Fehim Paşa'nın eski kabadayılarından Rasim'in etrafında dönüyor.

Oyunda Rasim'in, kendisinin tam aksine oyunbaz kişiliği ön planda, duygusal bir delikanlı olan oğlu Yusuf'u, yola gelmesi için Fehim Paşa Konağı'na götürmesiyle başlayan olaylar zincirinde, Yusuf'un Fehim Paşa'nın kızı Mihriban'a gönlünü kaptırmasıyla yaşananlar işleniyor.

Onat Kutlar Sahnesi'nde sahnelenecek oyun, yarın saat 20.00'de, 27 Ekim Cumartesi günü ise 14.00 ve 20.00'de izlenebilecek.

- "Ustalara Saygı" söyleşisinde Neşet Ertaş anılacak

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenecek "Ustalara Saygı" söyleşisinde, Türk Halk Müziğinin sevilen isimlerinden Neşet Ertaş anılacak.

Başak İkiz'in yöneteceği gecede Ender Balkır, Tülay Örten Yıldız ve Nida Ateş, türküler seslendirecek.

Program, 30 Ekim Salı saat 20.00'de Büyükşehir Belediyesi Konferans Salonu'nda izlenebilecek.

- Şanlıurfa

Şanlıurfa bu hafta, tarihi bir sergi ile Guinness Rekorlar Kitabı'na giren tiyatro oyununa ev sahipliği yapacak.

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından düzenlenen "Bir Zamanlar Selçuklu" sergisi, bugün saat 13.00'te Şanlıurfa Arkeoloji Müzesinde ziyarete açılacak. Sergi, 8 Kasım Perşembe gününe kadar ziyaret edilebilecek.

ABD tiyatro tarihinin en uzun süre sahnelenen oyunu olarak Guinness Rekorlar Kitabı'na giren "Şen Makas (Shear Madness)" adlı tiyatro oyunu Şanlıurfalılar ile buluşacak. Nedim Saban'ın yönettiği oyunda Melek Baykal, Veysel Diker, Ebru Saçar ve Cem Güler aynı sahneyi paylaşacak.

Tiyatro, Mehmet Akif İnan Kültür Merkezi'nde 26 Ekim Perşembe saat 20.00'de sahnelenecek. Bir kuaför salonunda işlenen cinayetin aktarıldığı komedi dalındaki oyuna, zaman zaman da izleyicilerin katılımı sağlanıyor.

- Malatya

Erzurum Devlet Tiyatrosu, "Ufak Bir Hata" oyununu Malatya'da izleyicilerin beğenisine sunacak.

Filiz Adıgüzel'in yazdığı Kader Gözpınar'ın yönettiği oyunda, cezaevinde 10 yıl yaşamak zorunda kalan bir kadının, cezaevinden çıktıktan sonra geçmişiyle yüzleşmesi anlatılıyor.

Dekor tasarımını Fatih Yahşi, kostüm tasarımını Elif Özhancı'nın yaptığı oyunda, Abdullah Arif Atalay ile Merve Gül rol alıyor.

Oyun, Malatya Devlet Tiyatrosu Sahnesi'nde yarın saat 20.00'de ve 27 Ekim Cumartesi saat 14.00 ile 20.00'de sahnelenecek.

- Kahramanmaraş

Konya Devlet Tiyatrosu'nun "Fehim Paşa Konağı" adlı oyunu Kahramanmaraş'ta da sahnelenecek.

Oyun, bugün saat 20.00'de Necip Fazıl Kültür Merkezi'nde izlenebilecek.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :