Güney Kore'nin Ankara Büyükelçisi Cho, Mersin'de

Güney Kore'nin Ankara Büyükelçisi Cho, Mersin'de

"Türkiye Cumhuriyeti Sağlık Bakanlığı ile işbirliği kapsamında Türkiye'nin 6 farklı şehrinde 6 sağlıklı yaşam merkezi açmayı hedefledik. Bunun birisi Tarsus'ta olacak"- "Türkiye Cumhuriyetine gerçekten minnettarız. Başarılı çalışmaları var. Yaklaşık 3 mi

MERSİN (AA) - Güney Kore'nin Ankara Büyükelçisi Cho Yun-soo, "Türkiye Cumhuriyeti Sağlık Bakanlığı ile işbirliği kapsamında Türkiye'nin 6 şehrinde 6 sağlıklı yaşam merkezi açmayı hedefledik. Bunun birisi Tarsus'ta olacak." dedi.

Cho, göçmen sağlığı merkezi için görüşme yapmak üzere geldiği Tarsus ilçesinde ilk olarak Tarsus Müzesi'ni ziyaret ederek yetkililerinden eserlerle ilgili bilgi aldı.

Tarsus İlçe Sağlık Müdürü Füsun Kaleli ile müzede görüşen Cho, burada yaptığı konuşmada, Tarsus'un Fahrettinpaşa Mahallesi'ne yapılacak göçmen sağlığı merkezinin temelini önümüzdeki günlerde atacaklarını ve müesseseyi önümüzdeki yıl nisan ayında hizmete açmayı hedeflediklerini belirtti.

Türk hükümetinin Suriyeli mültecilerle ilgili yaptıkları çalışmaları takdirle karşıladıklarını ifade eden Cho, şöyle konuştu:

"Türkiye Cumhuriyetine gerçekten minnettarız. Başarılı çalışmaları var. Yaklaşık 3 milyon mültecinin Türkiye'de olduğunu biliyoruz. Biz de Türkiye Cumhuriyeti hükümetinin katkılarına destek vermek için 2015 yılında 4 okul yaptırdık. Bunların 2'si Gaziantep'de, ikisi de Şanlıurfa'da. Bu okullarda 4 bin öğrenci eğitim görüyor. Bu sene de Türkiye Cumhuriyeti Sağlık Bakanlığı ile işbirliği kapsamında Türkiye'nin 6 şehrinde 6 sağlıklı yaşam merkezi açmayı hedefledik. Bunun birisi Tarsus'ta olacak. 4 Ekim'de Ankara'da ilk sağlık merkezinin temel atma törenini gerçekleştirdik."

Kaleli de ilçede yaklaşık 40 bin Suriyelinin yaşadığını kaydetti.

Sağlıklı yaşam merkezlerinden birinin Tarsus'ta açılmasının önemli olduğunu ifade eden Kaleli, "Onlara aile hekimlerimiz sağlık hizmeti veriyor. Yetişemedikleri zaman hastanelerimize gidiyorlar. Fahrettinpaşa Mahallesi'nde 3 bin 747 metrelik alan üzerinde Güney Kore Cumhuriyeti tarafından sağlıklı yaşam merkezi yapılacak." diye konuştu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler