Güney Afrika'daki protestolar

Güney Afrika'daki protestolar

Pretoria kentinin bazı kesimlerinde yapılan gösterilerde çok sayıda otobüs ateşe verilirken bazı dükkanlar yağmalandı

JOHANNESBURG (AA) - Güney Afrika'daki Pretoria kentinin bazı kesimlerinde yerel seçimler öncesi düzenlenen protestolar sırasında çok sayıda dükkan ve araç zarar gördü.

Afrika Haber Ajansı'nda yer alan habere göre, kentin kenar mahallelerinden olan Mamelodi ve Attreridgeville bölgelerinde pazartesi günü başlayan gösterilerde, protestocular yollara barikat kurdu, bazı dükkanları yağmaladı ve çoğu otobüs 20 kadar aracı ateşe verdi.

Protestocular, iktidardaki Afrika Ulusal Kongresi, Thoko Didiza'yı 3 Ağustos'ta düzenlenecek yerel seçimlerde belediye başkanlığı için aday gösterirken kendilerine yeterince danışılmadığını savundu.

Şiddetin dozunun artması nedeniyle bölgeye emniyet kuvvetlerinin sevk edildiği ve izindeki bazı polislerin göreve çağrıldığı ifade edildi.

Diğer yandan Güney Afrika yönetimi yayımladığı açıklamada, şiddeti kınadıklarını belirterek protestocuları diyaloğa davet etti. Açıklamada "Olaya karışan suçlular adaletin karşısına çıkarılacaktır." ifadesine yer verildi.

Partinin pazar günü belediye başkan adayını açıkladığı toplantıda çıkan tartışmada parti üyesi bir kişi hayatını kaybetmişti. Protestocular, mevcut belediye başkanı Kgosientso Ramokgopa'nın görevine devam etmesini istiyor.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler