Güney Afrika Devlet Başkanı Zuma'nın katıldığı törende çadır çöktü

Güney Afrika Devlet Başkanı Zuma'nın katıldığı törende çadır çöktü

Gopane kentindeki "Ulusal Uzlaşma Günü" töreninde Zuma'nın konuşması sırasında yaşanan olayda, yerel bir belediye başkanı dahil 9 kişi yaralandı

JOHANNESBURG (AA) - Güney Afrika Devlet Başkanı Jacob Zuma, "Ulusal Uzlaşma Günü" kapsamında gittiği ülkenin kuzeyindeki Gopane kentindeki törende konuşma yaptığı sırada çadırın çökmesi sonucu yaşanan olaydan yara almadan kurtuldu.

Güney Afrika Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, Gopane'deki tören alanında bulunan çadır, Zuma'nın konuşması sırasında çöktü.

Zuma'nın yara almadan kurtulduğu olayda, yerel bir belediye başkanı dahil 9 kişi yaralandı.

Devlet Başkanı Zuma, çadırın çökmesinden önce yaptığı konuşmada, ülkesindeki siyahilerin geçmişin acısını gömmeye ve ilerlemeye devam ederken beyaz yurttaşların da dönüşüm ve tazminat yükümlülüğünü kabul etmeye ve desteklemeye hazır olması gerektiğini bildirdi.

Hükümetin, çoğunluğu beyazların elinde bulunan Güney Afrika ekonomisini tek ırkın kontrolünden çıkarmak için gerekli önlemleri aldığını belirten Zuma, bu kapsamda siyahilere ekonomide ayrıcalık verildiğini ve buna devam edileceğini kaydetti.

Barış sürecinin kolay olmadığını vurgulayan Zuma, ülkesinin halkını beraber çalışmaya davet etti.

Irkçılık, zenofobi, kabilecilik ve bütün ayrımcı düşünceleri ortadan kaldırma çağrısında bulunan Zuma, "Güney Afrikalıları birbirlerini destekleyerek ortak bir ulus yaratmaya ve ırkçılığa, kadın erkek eşitsizliğine, zengin fakir ayrımına karşı durmaya davet ediyorum." ifadesini kullandı.

"Ulusal Uzlaşma Günü", Güney Afrika'da 22 yıl önce ırk ayrımcılığının sona ermesinin ardından etnik gruplar arasındaki birlik ve beraberliği temsil ediyor.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :