Güney Afrika Büyükelçisi, Başkan Çelik’i ziyaret etti

Güney Afrika Büyükelçisi, Başkan Çelik’i ziyaret etti

KAYSERİ (AA) - Güney Afrika Cumhuriyeti'nin Ankara Büyükelçisi Pule Isaac Malefane, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik’i ziyaret etti....

KAYSERİ (AA) - Güney Afrika Cumhuriyeti'nin Ankara Büyükelçisi Pule Isaac Malefane, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik’i ziyaret etti.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, Güney Afrika Cumhuriyeti'nin Ankara Büyükelçisi Malefane, Çelik'i ziyaret ederek, işbirliği imkanlarını görüştü.

Çelik, konuk büyükelçiye ziyaretinde Kayseri hakkında bilgiler verdi.

Büyükelçi Malefane de Güney Afrika ile Türkiye arasındaki ilişkileri geliştirmek istediklerini belirtti ve sanayisi gelişmiş şehirlerden birisi olan Kayseri’de de çalışmak istediklerini kaydetti.

Çelik, Büyükelçi Malefane'nin, "Kayseri'nin Suriyeli sığınmacılara çok başarılı ev sahipliği yaptığı" yönündeki tespitini ifade etmesi üzerine şunları kaydetti:

“Bölgede başı sıkışan ne kadar millet varsa yöneldiği yer burası oldu ve biz de onlara ev sahipliği yaptık. Kayseri, Balkanlardan gelen göçmenlerin, Kafkasya'dan gelen Çerkezlerin, Doğu Türkistan’dan gelen Uygur Türklerinin, Irak ve Suriye’den gelenlerin gerçekten sığındığı bir şehir oldu. Şimdi artık Çerkezler, Doğu Türkistanlılara da ev sahibi oldu ve yeni misafirleri ağırlıyor. Şimdi, valilik, belediye, sivil toplum örgütleri olarak gelenlerin ihtiyaçlarını temin ederek yaşamalarını sağlıyoruz. Biz bunları insanlık görevi olduğu için inandığımız dinin gereği olarak yapıyoruz. Bir yük olarak görmüyoruz. Silahların altında, kan ve gözyaşı içinde kurtulup gelenlere insanca yaşamalarını sağlayacak ortamı sağlamak insanlık görevimiz."

Mustafa Çelik, konuk büyükelçinin işbirliği teklifine karşılık olarak da ilişkilerin gelişmesi için ne gerekiyorsa yapacaklarını ifade etti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :