Gündüz: Konya büyük bir provakasyonu engelledi

Gündüz: Konya büyük bir provakasyonu engelledi

Yeni Dünya Partisi Lideri Emanullah Gündüz, Konya'da 7 kişinin katledildiği olayla ilgili, "Konya büyük bir provakasyonu engelledi, Konya'yı tebrik ediyorum, Konya sevginin birlikteliğin şehridir" dedi

Yeni Dünya Partisi Lideri Emanullah Gündüz Ankara'da yaptığı video açıklamada Konya'daki katliam ile ilgili değerlendirmesinde, "Konya büyük bir provakasyonu engelledi, Konya'yı tebrik ediyorum, Konya sevginin birlikteliğin şehridir" ifadelerini kullandı.

Gündüz'ün açıklaması şöyle: "Konya, Horasan erenlerinden tutun da mazlum mağdur olup Konya'yı derdine derman olarak gören herkese kapılarını açmış bağrına basmış mihmandarlık etmiş sevginin birlikteliğin hoşgörünün şehridir. Konya kendisinden Eman dileyene kötü muamele etmez Konya kimseye ayrımcılık yapmaz! Konya bu güzel ve özel yönleri ile gönlümüzün baş köşesindedir. Konya'nın bu güzel niteliklerini lekelemek isteyenler beyhude bir çabanın içine girmişlerdir. Konya siyasi emellere izin vermez! Konya provakasyonu önler!

Dedeoğulları ailesine yapılan bu vahşi cani katliam ne sebeple olursa olsun insanlık dışıdır ve faillerine en ağır ceza verilmelidir ki o da idamdır! 7 canı katleden birine ömür boyu bakmak adalet değildir!

Bu olay sonrası provoke amaçlı siyasi amaçlı Kürt Türk çatışması çıkarmak isteyenler ateşe benzinle gitmişlerdir ama Konya sağduyusu ve ailenin vakur duruşu bunu engellemiştir. Olay her yönü ile ortaya çıkarılmalı ve aileler arası husumeti fırsat bilerek katile siyasi bir azmettirici varsa da açıklanıp cezalandırılmalıdır. Olay sonrası video görüntülerde gördüğümüz 'burda Kürtlere yer yok' vs şeklinde bağıranlara soruşturma açılmalı ve nefret suçundan gereken ceza verilmelidir! Kürtler üzerinden toplumsal kaos planlayanlara imkan verilmemelidir."

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.