Gündüz keşif yaptıkları iş yerini gece soydukları iddiası

Gündüz keşif yaptıkları iş yerini gece soydukları iddiası

Adana'da 3 kişinin, cep telefonu bayisine gündüz müşteri gibi gidip keşif yaptığı ve gece camını kırarak 5 cep telefonu çaldığı ileri sürüldü- Güvenlik kamerası görüntüsünden kimliği belirlenerek yakalanan bir zanlı tutuklandı, diğerleri aranıyor

ADANA (AA) - Adana'da, cep telefonu bayisine gündüz müşteri gibi gidip keşif yaptığı ve gece camını kırarak 5 cep telefonu çaldığı öne sürülen 3 zanlıdan yakalanan biri tutuklandı.

Merkez Seyhan ilçesi Uçak Mahallesi Şakirpaşa Caddesi'ndeki bir cep telefonu bayisinin camı gece kırılarak içerdeki 5 cep telefonu çalındı.

Vatandaşların ihbarı üzerine İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri, olay yerine giderek iş yerinin ortaklarından Sinan Küçük ile iletişime geçip durumu bildirdi.

İş yerinin güvenlik kamerası görüntülerini inceleyen ekipler, olayı 3 zanlının gerçekleştirdiğini belirledi.

Personelin, olaydan önce iş yerine müşteri olarak gelen 2 kişinin buradaki güvenlik kameralarına bakarak şüpheli hareketlerde bulunduğunu belirtmesi üzerine detaylı görüntü incelemesi yapıldı.

- Zanlının hırsızlıktan suç kaydına rastlandı

Polis, görüntülerden iş yerine müşteri olarak gelen ve hırsızlıktan çok sayıda suç kaydı bulunan Serkan K'yi şüphe üzerine evinde gözaltına aldı.

Emniyetteki işlemlerin ardından adliyeye sevk edilen zanlı, çıkarıldığı nöbetçi sulh ceza hakimliğince tutuklandı.

- İki zanlı aranıyor

Soruşturmayı sürdüren ekipler, hırsızlıkta kullanıldığı tespit edilen aracın ise bir firmadan M.K. adına kiralandığını belirledi. İfadesine başvurulan M.K, annesini hastaneye götürmek için kendisinden talepte bulunan arkadaşı Hüseyin A'ya aracı verdiğini belirtti.

M.K, ifadesinin ardından savcılık talimatıyla emniyetten serbest bırakıldı.

GPS kayıtlarına göre de zanlıların kullandığı kiralık aracın olayın olduğu saatte soyulan iş yerinin yakınında bir süre sabit beklediği saptandı.

Polis ekipleri, gündüz iş yerine tutuklu Serkan K. ile geldiğini belirlediği Hüseyin A. ve kimliği henüz belirlenemeyen şüpheliyi yakalamak için çalışmalarını sürdürüyor.

- Hırsızlık anı kamerada

İş yerinin güvenlik kamerasına yansıyan görüntülere göre, Serkan K. ve zanlı Hüseyin A. gündüz iş yerine gidip, cep telefonları ve aksesuarlara bakıp, çalışanlarla konuştuktan sonra iş yerinden başka birinin kullandığı otomobille ayrılıyor.

Gece ise yüzlerini bezle gizleyen 3 kişi iş yerinin güvenlik kamerasına yansıyor.

Zanlılardan birinin elinde pompalı tüfek, diğerinin elinde ise levye bulunuyor.

İş yerinin dışındaki güvenlik kameralarının yönünü değiştiren zanlılar, camı kırmalarının ardından içeriye girerek cep telefonlarını alıp hızla uzaklaşıyor.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :