GÜNCELLEMESamsun merkezli fuhuş operasyonu

GÜNCELLEMESamsun merkezli fuhuş operasyonu

Gözaltına alınan 8 zanlıdan 2'si savcılık sorgusunun ardından, 4'ü de mahkemece adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı, 2'si hakkında ise ek gözaltı süresi kararı alındıADLİ SÜREÇ EKLENDİ

SAMSUN (AA) - Samsun ve İstanbul'da düzenlenen fuhuş operasyonunda gözaltına alınan 8 zanlıdan 2'si savcılık sorgusunun ardından, 4'ü de mahkemece adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı, 2'si hakkında ise ek gözaltı süresi kararı verildi.

Alınan bilgiye göre, Samsun Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Ahlak Büro Amirliği ekipleri, yaklaşık 6 ay süren teknik ve fiziki takip sonucu Atakum ve İlkadım ilçeleri ile İstanbul'da operasyon gerçekleştirdi.

Operasyon kapsamında Samsun ve İstanbul'da kiralanan günübirlik evlerde fuhuş yapıldığı, bazı kadınların ölümle tehdit edilerek fuhşa zorlandığı iddiasıyla kadınlar T.Y. ve A.K. ile Ü.Y, M.F.Y, M.D, İ.Y, A.K. ve B.K. gözaltına alındı.

Gözaltına alınanlardan M.D'ye ait kuaförde ruhsatsız pompalı av tüfeği ile bir miktar esrar bulundu.

Zanlılar, emniyetteki işlemlerin ardından sağlık kontrolünden geçirildikten sonra adliyeye sevk edildi. Zanlılardan B.K. ve A.K. savcılıktaki sorgusunun ardından, T.Y, M.D, İ.Y. ve A.K. ise çıkarıldıkları mahkemece adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Diğer 2 zanlı ise savcının talimatı üzerine ek gözaltı süresi verilip yeniden emniyete götürüldü.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :