GÜNCELLEME - Van'da terör operasyonu

GÜNCELLEME - Van'da terör operasyonu

Erciş ilçesinde terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonda bir terörist etkisiz hale getirildi- Valilik: - "Olay yerine takviye olarak giden kolluk kuvvetlerimize yönelik tuzaklanmış el yapımı patlayıcı fark edilerek, kontrolü şekilde imha edilmiştir"VALİLİK

VAN (AA) - Van'ın Erciş ilçesinde bir terörist etkisiz hale getirildi.

Alınan bilgiye göre, ilçede terör örgütü PKK mensuplarının bazı araçları durdurmaya çalıştığı ihbarı üzerine harekete geçen İlçe Emniyet Müdürlüğü ve İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, operasyon düzenledi.

Operasyonda, güvenlik güçlerinin "teslim olun" çağrısına ateşle karşılık veren terör örgütü mensuplarıyla çıkan çatışmada, bir terörist kalaşnikof marka piyade tüfeği ve roketatarla etkisiz hale getirildi, diğer teröristler kaçtı.

Terör örgütü mensuplarının yakalanması amacıyla bölgede operasyon başlatıldı. Çatışmanın yaşandığı bölgede bir süre önce teröristler, durdurdukları bazı araçları ateş vermişti.

- Teröristlerin tuzakladığı patlayıcı imha edildi

Valilikten yapılan açıklamada, Erciş ilçesinde bir teröristin silahıyla ölü ele geçirildiği operasyonda, güvenlik güçlerinin terör örgütü mensuplarınca tuzaklanan patlayıcıyı fark ederek, imha ettiği bildirildi.

Açıklamada, dün gece 21.00 sıralarında Erciş ilçesinde bir grup bölücü terör örgütü PKK mensubu tarafından yol kesme eylemi yapıldığı ihbarı üzerine İlçe Jandarma Komutanlığı ekiplerinin olay yerine gittiği, bunun üzerine örgüt mensuplarının kaçtığı belirtildi.

Kaçan teröristlerin yakalanması amacıyla, emniyet ve jandarma ekiplerince başlatılan operasyonda, güvenlik güçlerine yönelik roketatarla saldırıda bulunulduğuna değinilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Çıkan çatışmada bir bölücü örgüt mensubu ölü olarak, örgüt mensubuyla birlikte ise RPG 7 roketatar, 2 roketatar mermisi, roketatar sırt çantası, kalaşnikof piyade tüfeği, bu tüfeğe ait 5 şarjör, 2 el bombası ve üzerine pil yapıştırılmış el telsizi ele geçirilmiştir. Ayrıca olay yerine takviye olarak giden kolluk kuvvetlerimize yönelik tuzaklanmış el yapımı patlayıcı fark edilerek, kontrolü şekilde imha edilmiştir."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :