GÜNCELLEME - Sakarya'da tekstil fabrikasında yangın

GÜNCELLEME - Sakarya'da tekstil fabrikasında yangın

Sapanca ilçesindeki fabrikada çıkan yangın, itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle söndürüldüYANGINLA İLGİLİ AÇIKLAMALAR VE DETAY EKLENDİ

SAKARYA (AA) - Sakarya'nın Sapanca ilçesinde tekstil fabrikasında çıkan yangın, söndürüldü.

Alınan bilgiye göre, Akçay Mahallesi'nde Alican Yıldırım'a ait tekstil fabrikasında henüz belirlenmeyen bir nedenle yangın çıktı.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle söndürülen yangında, fabrika kullanılamaz hale geldi.

Sapanca Belediye Başkanı Aydın Yılmazer, gazetecilere yaptığı açıklamada, Akçay Mahallesi sakinlerine ve fabrika sahibine geçmiş olsun dileklerini iletti.

Bu durumun kendilerini çok üzdüğünü fakat can kaybı yaşanmamasına sevindiklerini belirten Yılmazer, "Büyük geçmiş olsun. Yapacak bir şey yok. Her şeyi veren de alan da Allah. İşletme sahibiyle de görüştüm. Yangın nedeni görevli arkadaşlarımız tarafından araştırılıyor. Herkese büyük geçmiş olsun." dedi.

Sapanca Kaymakamı Süleyman Yıldırım da tesisin hem ilçe hem de mahalle için çok önemli olduğunu dile getirdi. Tesisin 30 kişiye istihdam sağladığını aktaran Yıldırım, şöyle konuştu:

"Tesis maalesef çıkan yangınla çok büyük hasar aldı. Hem ilçe hem mahalle halkı için çok üzücü bir durum. Fabrikanın çift vardiye fakat bugün tatil olması nedeniyle herhangi bir can kaybı yaşanmadı çok şükür. İnşallah kısa sürede fabrika ayağa kalkar. Yeniden açılır. Ben itfaiye ekibine teşekkür ediyorum. Kısa bir zamanda yangın mahaline gelerek yangını kontrol altına aldılar."

Sakarya İtfaiye Daire Başkanı Ayhan Orhan Arancı ise ihbarın ardından ekiplerinin 10 dakika içinde olay yerine ulaştığını söyledi.

Yangının 17 araç ve 50 personelle kontrol altına alındığını anlatan Arancı, "İtfaiye ekiplerimiz ellerinden geleni yaptı fakat fabrika tamamen yandı. Yangın tamamen söndürüldü. Etraftaki evlere sirayet etmedi. Fabrika 2 dönüm civarında. Etraftaki binalara sirayet etmemesi için elimizden geleni yaptık. Fabrika etrafındaki binaları soğuttuk. O alanlarda ham madde deposu vardı." ifadesini kullandı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :