GÜNCELLEME - Muğla merkezli göçmen kaçakçılığı operasyonu

GÜNCELLEME - Muğla merkezli göçmen kaçakçılığı operasyonu

Adliyeye sevk edilen 13 şüpheliden, aralarında bir polis ve avukatın da bulunduğu 8'i tutuklandı TUTUKLAMALAR EKLENDİ

MUĞLA (AA) - Muğla'nın Bodrum ilçesi merkezli 7 ilde düzenlenen göçmen kaçakçılığı operasyonunda gözaltına alınan 13 şüpheliden 8'i tutuklandı.

Uluslararası göçmen kaçakçılığıyla ilgili bir süredir soruşturma yürüten Bodrum Cumhuriyet Başsavcılığı, aralarında polis memuru ve avukatların da bulunduğu 23 şüpheli hakkında gözaltı kararı çıkardı.

Bunun üzerine Muğla Emniyet Müdürlüğü Göçmen Kaçakçılığı ve İnsan Ticareti ile Mücadele Şubesi Bodrum Grup Amirliği ekiplerinin Bodrum, Fethiye, İzmir, Diyarbakır, Sakarya, Manisa, Afyonkarahisar ve Bursa'da eş zamanlı düzenlediği operasyonda 13 kişi gözaltına alındı.

Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden avukat A.K.K, polis Ö.A. ile H.P, V.C, H.T.B, Ş.E, O.B. ve R.C. çıkarıldıkları mahkemece "göçmen kaçakçılığı" suçundan tutuklandı. M.P. adli kontrol kararıyla A.Ç, Ö.A, C.K. ve A.D. ise serbest bırakıldı.

Diğer 10 şüphelinin yakalanması için çalışmaların sürdüğü öğrenildi.

Muğla Emniyet Müdürlüğü Göçmen Kaçakçılığı ve İnsan Ticareti ile Mücadele Şubesi Bodrum Grup Amirliği ekiplerince, 25 Mayıs'ta düzenlenen operasyonda da gözaltına alınan 5 zanlı tutuklanmış, 4 tekne, 49 can yeleği ve 12 can simidi ele geçirilmiş, 79 kaçak yakalanmıştı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :