GÜNCELLEME - Manisa'da terör operasyonu

GÜNCELLEME - Manisa'da terör operasyonu

PKK/KCK ve uzantılarına yönelik operasyonda, örgütün "Ege Bölge Sorumlusu" olduğu iddia edilen kadın zanlı tutuklandı- Vali Bektaş: - "Yakalanan zanlının canlı bomba olduğu iddiaları doğru değil"VALİ AÇIKLAMASI EKLENDİ

MANİSA (AA) - Manisa Valisi Erdoğan Bektaş, Salihli ilçesinde terör örgütü PKK/KCK'ya yönelik operasyonda yakalanan örgütün sözde "Ege Bölge Sorumlusu" olduğu belirtilen zanlının, canlı bomba olduğu iddialarının gerçeği yansıtmadığını söyledi.

İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ve Salihli İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin, terör örgütü PKK/KCK ile uzantılarına yönelik düzenlediği operasyonda, S.G, V.D, Y.U, Ü.Ç, M.A, V.Ç, F.Ö. ve Z.Ü. ile (Z) kod adlı S.K. gözaltına alındı.

Zanlılardan S.K. tutuklandı. S.G, V.D. ve Y.U. savcılık talimatı, Ü.Ç, M.A, V.Ç, F.Ö. ve Z.Ü. ise mahkemece serbest bırakıldı.

Tutuklanan S.K'nın örgütün "Ege Bölge Sorumlusu" olduğu ve eğitim faaliyetlerine katıldığı belirtildi.

- Vali Bektaş'ın açıklaması

Bektaş, katıldığı bir etkinlik sonrası gazetecilerin "zanlının intihar eylemcisi olduğu ve bu yönde eğitim aldığı" iddialarına ilişkin sorularını yanıtladı.

İddiaların gerçeği yansıtmadığını vurgulayan Bektaş, "Yakalanan zanlının canlı bomba olduğu iddiaları doğru değil. Canlı bomba lafı çok abartılıyor. Bizde öyle bir bilgi yok. Canlı bomba olarak duyduğunuz lafların çoğu uydurma. Biz gerek olduğunda açıklama yapıyoruz. Böyle bir bilgi olduğunda bunu da paylaşırız. Böyle bir bilgi olduğunda biz buralarda duramayız zaten daha hareketli oluruz. Öyle bir hava seziyor musunuz? İşimizi yapıyoruz." dedi.

Bektaş, zanlının örgütün eylemlerini organize etmekle görevli olduğunu ve tutuklandığını belirterek, vatandaşların telaşlanmasını gerektirecek herhangi bir durum bulunmadığını dile getirdi.


GÜNCELLEME - Manisa'da terör operasyonu

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :