GÜNCELLEME- Keşmir'deki çatışmalar

GÜNCELLEME- Keşmir'deki çatışmalar

Askerlerin girdiği evde bir kadının hayatını kaybetmesi üzerine halk protesto yürüyüşü yaptı- Polisin müdahale ettiği yürüyüşte bir sivil hayatını kaybetti, çok sayıda sivil yaralandı- Operasyonda 2 direnişçi öldürüldüÖLÜ SAYISI GÜNCELLENDİ

SRİNAGAR (AA) - Hindistan'ın Cammu Keşmir bölgesinde düzenlenen Hindistan karşıtı gösterilerde ve çıkan çatışmalarda iki sivilin ve iki direnişçinin yaşamını yitirdiği, çok sayıda kişinin yaralandığı bildirildi.

Üst Düzey Emniyet Yetkilisi Münir Ahmed Han, Hint askerlerinin bölgenin güneyindeki Dyalgam köyünü, direnişçilerin saklandığına dair ihbar alınması üzerine kordon altına aldığını açıkladı.

Han, direnişçiler ve askerler arasında çıkan çatışmada askerlerin sığındığı evde bir kadının yaşamını yitirdiğini söyledi.

Öte yandan yöre halkı, sivillerin çatışma esnasında askerlerin sığındığı eve giderek güvenli geçiş talebinde bulunduğu ancak buna izin verilmediğini ifade etti.

Kadının hayatını kaybettiği haberinin bölgede yayılması üzerine Dyalgam ve çevresinde yaşayan köylüler Keşmirli direnişçilere destek yürüyüşü yaptı.

Yürüyüşe müdahale eden polis, atılan taşlara biber gazı ve silahla karşılık verdi. Olayda bir sivilin yaşamını yitirdiği, çok sayıda kişinin yaralandığı belirtildi.

Ayrıca düzenlenen operasyonda iki direnişçinin öldürüldüğü kaydedildi.

İngiltere'den bağımsızlıklarını kazandıkları 1947'den bu yana Hindistan ve Pakistan arasında tartışma konusu olan Keşmir'de yaşanan şiddet olaylarında 70 bin kişi öldü.

Cammu Keşmir'deki direniş grupları, 1989'dan bu yana bağımsız olmak ya da Pakistan'a bağlanmak için eylemler yapıyor.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :