GÜNCELLEME - İzmir'de okullarda denetim

GÜNCELLEME - İzmir'de okullarda denetim

Kent genelinde 93 okul ile çevresinde 90 ekip ve 450 polisin katılımıyla güvenlik uygulaması gerçekleştirildi - Uygulama kapsamında 2 bin 500 kişinin sorgulaması yapıldıDENETİM SONUÇLARI EKLENDİ

İZMİR (AA) - Emniyet Genel Müdürlüğünce Türkiye genelinde uygulanan "çocukların korunmasına yönelik denetim", İzmir'de 93 okulda 90 ekip ve 450 polisin katılımıyla yapıldı.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun talimatıyla Emniyet Genel Müdürlüğü Asayiş Dairesi Başkanlığı koordinesinde 81 ilde okul çevrelerinde eş zamanlı olarak "Çocukların korunmasına yönelik denetim uygulaması" gerçekleştirildi.

İzmir Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şube Müdürlüğünün koordinesinde emniyetin değişik birimlerden 90 ekip ve 450 polisin 93 okulda katıldığı denetimlerde, önceki günlerde hizmete giren "Martılar Bisikletli Polis Timi" de yer aldı.

Denetimlerde 50 internet ve oyun salonu, 90 kahvehane, 10 içkili restoran ve 95 büfe kontrol edilirken 4'üne işlem yapıldı.

Polis ekiplerince denetlenen 250'si okul servis aracı olmak üzere bin 250 araçtan 177'sine de işlem yapıldı.

Uygulama kapsamında 2 bin 500 kişinin kimlik sorgulaması yapılırken aranan 10 şahıs yakalandı.

Çalışmalarda bir kuru sıkı tabanca ve 196 adet kaçak sigara ele geçirildi.

Çocukların huzur ve güven ortamında eğitimlerini sürdürmeleri amacıyla başlatılan denetimlerde, öğrencilerin suça sürüklenmelerinin engellenmesi, suç mağduru olmamalarının, fiziksel ve ruhsal gelişimlerini etkileyecek zararlı alışkanlıklardan ve sağlıklarını etkileyecek tehlikeli maddelerden korunmalarının amaçlandığını ifade edildi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :