GÜNCELLEME - İzmir'de FETÖ/PDY operasyonu

GÜNCELLEME - İzmir'de FETÖ/PDY operasyonu

FETÖ/PDY'ye finansal destek sağlanmasıyla ilgili soruşturma kapsamında bazı iş adamlarının da aralarında bulunduğu 10 kişi gözaltına alındıGÖZALTI SAYISINDAKİ ARTIŞ VE AYRINTILAR EKLENDİ

İZMİR (AA) - İzmir'de Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) finansal destek sağlanmasına ilişkin soruşturma kapsamında, bazı iş adamlarının da aralarında bulunduğu 10 kişi gözaltına alındı.

İzmir Cumhuriyet Başsavcıvekili Okan Bato'nun FETÖ/PDY'ye yönelik sürdürdüğü soruşturma kapsamında, örgüte finansal destek sağlanmasına yönelik bu sabah operasyon başlatıldı.

Operasyon kapsamında 22 şüpheli hakkında gözaltı kararı bulunduğu belirlenirken, belirlenen adreslere giden Mali Suçlarla Şube Müdürlüğü ekipleri 10 kişiyi gözaltına aldı.

Gözaltına alınanlar arasında gayrimenkul, otomotiv, akaryakıt sektöründeki yatırımlarıyla tanınan Abdullah Kavuk ile amcaoğlu Mehmet Kavuk ve bazı iş adamları ve şirket yöneticilerinin bulunduğu öğrenildi.

Zanlıların evlerinde yapılan aramalarda, Mehmet Kavuk'un evinde 1 dolarlar ele geçirildiği bildirildi. Söz konusu kişilerin, FETÖ/PDY üyesi olmak ve örgüte finans sağlamak iddialarıyla gözaltına alındıkları belirtildi.

Abdullah Kavuk, aynı zamanda, FETÖ soruşturması kapsamında kapatılan Gediz Üniversitesinin kurucu üyeleri arasında yer alıyordu.

GÜNCELLEME - İzmir'de FETÖ/PDY operasyonu

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :