GÜNCELLEME - FETÖ'nün darbe girişimi

GÜNCELLEME - FETÖ'nün darbe girişimi

Mersin'de darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında Anamur Belediye Başkanı Türe'nin ofisi ve evinde arama yapıldı- Arama sonrası adliyeye giden Türe ifade verdiGELİŞMELER EKLENDİ

MERSİN (AA) - Mersin'de Fethullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimiyle ilgili soruşturma kapsamında polis, Anamur Belediye Başkanı Mehmet Türe'nin ofisi ve evinde arama yaptı.

Alınan bilgiye göre, Anamur İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, emekli jandarma yüzbaşı olan MHP'li Türe'nin, Anamur Belediyesindeki makamında arama yaptı. Ekipler, buradaki aramalarının ardından 29 Ekim Caddesi'ndeki Türe'nin evine geçti.

Türe, belediyeden eve geçişi sırasında yaptığı açıklamada, herhangi bir gözaltı veya tutuklama kararı olmadığını belirterek, "Belediyede ve evimde arama yapacaklar. Ondan sonra gidip adliyede ifade vereceğim." dedi.

Üç kardeşinin de kendisi gibi asker olduğunu, 20 yıllık meslek hayatının 10 yılının Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde terörle mücadeleyle geçtiğini ifade eden Türe, kendisi hakkındaki iddiaların gerçeği yansıtmadığını savundu.

Türe, evindeki aramaların da sona ermesinin ardından beraberindeki polislerle ifade vermek üzere Anamur Adliyesi'ne gitti.

Türe'nin savcılıkta verdiği ifadenin ardından cumhuriyet savcısının talimatı doğrultusunda, tanık olarak belirtilen kişilerin polis tarafından ifadesinin alınmasına karar verildi.

Cumhuriyet savcısının, tanıkların ifadesinin tamamlanması ve delillerin incelenmesi sonrası kararını açıklayacağı öğrenildi.

Bu arada, soruşturma kapsamında ev ve iş yerinde arama yapılan iş adamı Ş.E'nin de adliyede ifadesine başvurulduğu bildirildi.




AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :