GÜNCELLEME - Belarus'ta izinsiz gösteri

GÜNCELLEME - Belarus'ta izinsiz gösteri

Ekonomik durum ve vergileri protesto etmek amacıyla izinsiz gösteri yapan gruba polis müdahalede bulunduDETAYLAR EKLENDİ

MİNSK (AA) - Belarus'ta izinsiz gösteri yapan gruba polis müdahalede bulundu.

Güvenlik güçleri, başkent Minsk'in ana caddesi boyunca ülkedeki ekonomik durum ve vergileri protesto için yürümek isteyen yaklaşık 700 kişiyi çevik kuvvetin oluşturduğu kordonla engelledi. Sloganlar atarak yürümek isteyen kalabalığın dağılmasını isteyen polis, gruba müdahalede bulunarak 400'ün üzerinde kişiyi gözaltına aldı.

Gösteri yapılmasına izin vermeyen polis, sabah saatlerinden itibaren şehir merkezine çıkan yollarda yoğun güvenlik önlemleri alırken, bazı yollar araç ve yaya trafiğine kapatıldı.

Göstericilerden Alexander Ponomarev, "Polis, göstericileri tartaklıyor, kadınları saçlarından sürüyerek otobüslere götürüyor. Ben kaçabildim." dedi.

İnsan hakları kuruluşu Vesna'dan Tatiana Revyako, 400'den fazla kişinin gözaltına alındığını, bu kişilerin çoğunun dövüldüğünü ve tıbbi yardıma gereksinim duyduğunu belirtti.

Belarus Gazeteciler Derneğine göre gözaltına alınanlar arasında 20 gazeteci bulunuyor.

Polisin gösterinin hemen öncesinde Vesna'nın ofisine yaptığı baskında da 50 aktivisti gözaltına aldığı aktarıldı.

Ülkede yaklaşık iki aydır, 1994 yılından bu yana devlet başkanlığı koltuğunda oturan Alexander Lukashenko'ya karşı gösteriler düzenleniyor. Belarus'ta çıkartılan işsizlik vergisi ve ekonomik durum uzun zamandır eleştiriliyordu. Muhalefet ülkede vergileri protesto etmek için büyük çaplı gösteriler düzenleyeceğini duyurmuştu.

GÜNCELLEME - Belarus'ta izinsiz gösteri

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :