GÜNCELLEME 3 - Muğla'da amatör balıkçı teknesi battı

GÜNCELLEME 3 - Muğla'da amatör balıkçı teknesi battı

Menteşe ilçesi Akbük Koyu'nda balıkçı teknesinin batması sonucu kaybolan ikinci kişinin de cesedine ulaşıldıİKİNCİ CESEDİN BULUNMASI EKLENDİ

MUĞLA (AA) - Muğla'nın Menteşe ilçesi Akbük Koyu'nda balıkçı teknesinin batması sonucu kaybolan ikinci kişinin de cesedine ulaşıldı.

Karaburun mevkisinde avlanmak için dün akşam saatlerinde denize açılan Hasret Karataş, Ali Kaba ve Mahmut Can Baykara ve Soner Yıldız'ın içerisinde bulunduğu tekne fırtınaya yakalandı.

Alabora olan tekneden düşen Ali Kaba ve Mahmut Can Baykara yüzerek karaya çıkmayı başarırken, Karataş ile Yıldız denizde kayboldu.

Karaya çıkanların yardım istemesi üzerine bölgeye Sahil Güvenlik Komutanlığından 1 helikopter, 2 sahil güvenlik botu, Muğla Emniyet Müdürlüğü dalış ekibi, UMKE, AFAD ve 112 Acil Servis ekipleri sevk edilerek, arama çalışması başlatıldı.

Ekipler, gece şiddetini artıran fırtına nedeniyle çalışmalarına ara vermek zorunda kaldı.

Sabah saatlerinde çalışmalarına devam eden ekipler, Soner Yıldız'ın cesedine Karaburun mevkisi civarında ulaşılırken, kayıp olan Hasret Karataş'ın cesedi de teknenin battığı yere yaklaşık 200 metre mesafede çalışma yürüten dalgıçlar tarafından bulundu.

Karataş'ın cesedi sahil güvenlik botuna alınarak Akbük iskelesine getirildi. Bu sırada Karataş'ın yakınları gözyaşı döktü.

Ceset incelemenin ardından otopsi için Muğla Adli Tıp Kurumuna götürüldü.

- "Teknemiz bir anda su almaya başladı"

Batan tekneden yüzerek kıyıya çıkmayı başaran Ali Kaba, gazetecilere yaptığı açıklamada, arkadaşları ile balık avına çıktıklarını, bir anda fırtınaya yakalandıklarını söyledi.

Kıyıya yaklaşabilmek için tekneyi çevirmek istediklerini belirten Kaba, "Teknemiz bir anda su almaya başladı. Kıyıya yaklaşmaya çalışırken, sol tarafa yatıp battı. Tekne batarken önce Mahmut kenara çıktı, ondan sonra da ben kenara çıktım." dedi.

Kaybolan diğer arkadaşlarını görmediğini belirten Kaba, gelişmeleri şöyle aktardı:

"Ben Soner'e 'Biz buradayız, kenara çık, gel' dedim. Ondan sonra Soner'in sesini de duymadım. Daha sonra kıyıya ulaşmak için Mahmut'la birlikte 3-4 saat çalıların arasından yürüyerek Akbük'e geldik. Sonra yardım istedik ve kurtarma ekipleri geldi."

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesinde temizlik görevlisi olarak çalıştığını aktaran Kaba, arkadaşlarının isteği üzerine ilk defa balık tutmak için Akbük'e geldiğini de sözlerine ekledi.

Bölgede işletmesi bulunan Öner Altaş ise dün gece saat saatlerinde 2 kişinin ıslanmış vaziyette restoranlarına geldiğini anlattı.

Karaburun mevkisinde teknelerin battığını öğrendiklerini, ardından yardım çağrısında bulunduklarını ifade eden Altaş, şöyle konuştu:

"Tüm ekipler buraya gelerek aramaya başladı. Sabaha kadar arama çalışması yapıldı. Fakat sabaha doğru rüzgar şiddetlenince çalışmalara ara verildi. Sabahleyin tekrar çalışmalar başladı. 4 arkadaş akşam saatlerinde balık avlamaya çıkıyorlar ve dönüşte fırtınaya yakalanınca tekneleri batıyor."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :