GÜNCELLEME 2- Burkina Faso'da saldırı

GÜNCELLEME 2- Burkina Faso'da saldırı

Başkentte Genelkurmay Başkanlığı ve Fransız Büyükelçiliğine silahlı saldırı düzenlendi- Genelkurmay Başkanlığı'nda da patlama meydana gelen olayda 6 saldırgan etkisiz hale getirildiSALDIRGANLARLA İLGİLİ BİLGİLER EKLENDİ

VAGADUGU (AA) - Burkina Faso’nun başkenti Vagadugu’da silahlı saldırı düzenlendiği ve Genelkurmay Başkanlığı'nda patlama olduğu bildirildi. Hükümet sözcüsü, 6 saldırganın etkisiz hale getirildiğini açıkladı.

Görgü tanıkları bazı silahlı kişilerin Genelkurmay Başkanlığı ve Fransız Büyükelçiliği yakınlarında arabadan çıkıp etrafa ateş açtığını, ardından patlama sesi duyulduğunu aktardı.

Güvenlik kaynakları AA muhabirine yaptıkları açıklamada, patlamanın Genelkurmay Başkanlığı yerleşkesinde meydana geldiğini belirtti.

Hükümet Sözcüsü ve İletişim Bakanı Remis Fulgance Dandjinou, AA muhabirine, 4 saldırganın Fransız Büyükelçiliği önünde, 2'sinin de Genelkurmay Başkanlığında etkisiz hale getirildiğini açıkladı.

Olayı "terör saldırısı" olarak niteleyen Dandjinou, Genelkurmay Başkanlığı'na sevk edilen güvenlik güçleri ile saldırganlar arasındaki çatışmanın halen devam ettiğini söyledi.

Bir görgü tanığı, silahlı ve iyi giyimli 18-25 yaş arası 4 kişinin araçlarını Fransız Büyükelçiliği önünde park ettiklerini, aynı modelde 2 aracın daha geldiğini anlattı. Görgü tanığı, park eden araçtan çıkan kişilerin elçilik binasına doğru ilerleyerek ateş ettiklerini, diğer araçların ilerlemeye devam ettiğini belirtti.

Saldırganların kimliği halen öğrenilemezken, Burkina Faso emniyet yetkilileri, Vagadugu sakinlerinden olay yerine yaklaşmamalarını istedi.

Sosyal medyada paylaşılan fotoğraflarda, patlamanın gerçekleştiği tahmin edilen yerden yoğun siyah duman yükseldiği görülüyor.

Olayda ölen ya da yaralanan sivil olup olmadığı henüz bilinmiyor.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :