GÜNCELLEME 2 - Alanya'da villalar bölgesinde yangın

GÜNCELLEME 2 - Alanya'da villalar bölgesinde yangın

Antalya'nın Alanya ilçesinde villaların bulunduğu bölgede çıkan yangın kontrol altına alındı, soğutma çalışmaları sürüyor- Yangında 2 villa ve bir ev kullanılamaz hale geldi, bir villa, muz ve meyve bahçesi ile seralar zarar gördüSON DURUM EKLENDİ

ANTALYA (AA) - Antalya'nın Alanya ilçesinde villaların bulunduğu bölgede çıkan yangın kontrol altına alındı, soğutma çalışmaları sürüyor.

Kargıcak Mahallesi'nde yerleşim alanındaki makilikte henüz belirlenemeyen nedenle yangın başladı. Yüksek sıcaklık ve rüzgarın etkisiyle kısa sürede büyüyen alevler, sera, muz bahçesi ve villalara sıçradı.

İtfaiye ekipleri, alevlerin yakındaki okula sıçramaması için çevresine su sıkarak önlem aldı.

Bölgede tatil yapan turistler ve yerleşik yabancılar, hortumlarla su sıkıp kovalarla su taşıyarak, söndürme çalışmalarına destek oldu.

Yangın söndürme helikopteri, 6 itfaiye aracı ve su tankeriyle yüksek sıcaklık ve rüzgar nedeniyle güçlükle kontrol altına alınan yangında 2 villa ve bir ev kullanılamaz hale geldi, bir villa, seralar, muz ve meyve bahçeleri zarar gördü.

Yerleşik yabancılardan Eren Sipazi, gazetecilere yaptığı açıklamada, Almanya'dan geldiğini belirterek, "Almanlar yangını söndürmek için mücadele ediyor. Bazı vatandaşlar izliyor ama biz söndürmek için çalışıyoruz." dedi.

Öte yandan, dün Antalya'nın Alanya ilçesindeki Sapadere Kanyonu'nda çıkan ve rüzgarın etkisiyle büyüyen yangını kontrol altına alma çalışmaları devam ediyor.

GÜNCELLEME 2 - Alanya'da villalar bölgesinde yangın

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :