Gümüşhane Üniversitesinde rektörlük seçimine doğru

Gümüşhane Üniversitesinde rektörlük seçimine doğru

KTÜ Öğretim Üyesi Prof. Dr. Alkan: - "26 Temmuz 2016'da yapılacak Gümüşhane Üniversitesi Rektörlük seçiminde adayım"

GÜMÜŞHANE (AA) - Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Necmettin Alkan, 26 Temmuz 2016'da yapılacak Gümüşhane Üniversitesi Rektörlük seçiminde aday olacağını belirtti.

Alkan, rektör adaylığını açıklamak amacıyla bir restoranda düzenlenen iftarın ardından yaptığı konuşmada, uzun süredir yurt içinde ve yurt dışında yaptığı çalışmalarda kazandığı bilgi, birikim ve tecrübeyle bu yola çıktığını söyledi.

Eğitim hayatı ve akademik çalışmalarıyla ilgili bilgi aktaran Alkan, "Şimdiye kadar edindiğim tecrübe, Gümüşhane Üniversitesine hizmet yolundaki en önemli kaynaklarımdan biri olacaktır. 26 Temmuz 2016'da yapılacak Gümüşhane Üniversitesi Rektörlük seçiminde adayım. Gümüşhane Üniversitesini sorunlarıyla değil ilimi ile konuşulacak bir üniversite haline getireceğim." dedi.

Alkan, rektörlük görevine layık görülmesi durumunda Gümüşhane'ye yerleşeceğini anlatarak, şunları kaydetti:

"Gümüşhane Üniversitesini marka üniversite yapmak için çalışacağım. En büyük hayalim, yaptığım bilimsel, sosyal ve kültürel faaliyetlerle şehirle bütünleşen Gümüşhane Üniversitesini hayata geçirmektir. Yetenekli ve donanımlı öğretim üyeleriyle birlikte kuracağımız ekibin adil ve paylaşımcı yaklaşımıyla, Gümüşhane Üniversitesini önemli bir bilim merkezine dönüştüreceğiz. Seçim bildirgemizde beyan ettiğimiz bütün projelerimizi ve vaatlerimizi yerine getirerek Gümüşhane Üniversitesini öncelikle bölgemizin sonra da Türkiye'mizin önemli ve güzide üniversiteleri arasına dahil etmek için bütün gücümüzle çalışacağız."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :