Gümrük ve Ticaret Bakanı Tüfenkci:

Gümrük ve Ticaret Bakanı Tüfenkci:

"(FETÖ mensupları) Bu hainler gelip, hesap verecek. İstediğimiz adaletin hızlı bir şekilde işleyip, hesaplarının görülmesi"

ANKARA (AA) - Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) mensuplarına ilişkin, "Bu hainler gelip, hesap verecekler. İstediğimiz adaletin hızlı bir şekilde işleyip, hesaplarının görülmesi." dedi.

Tüfenkci, 15 Temmuz'da FETÖ'nün darbe girişiminde şehit olan Volkan Canöz'ün ailesine taziye ziyaretinde bulundu.

Şehidin ailesinin millete emanet olduğunu ifade eden Tüfenkci, "Bu millet asil bir millet. Gereğini de her daim yapıyor. Milletin içinden çıkan evlatlar, hainlere 'dur' demesini biliyor. Bu hainler gelip, hesap verecekler. İstediğimiz adaletin hızlı bir şekilde işleyip, hesaplarının görülmesi." diye konuştu.

Darbe girişiminde bulunanların yargılanmasının millet tarafından da beklendiğini dile getiren Tüfenkci, "İnşallah kısa zamanda yargılamalar devam ederek, biter. Biliyoruz ki geciken adalet, adalet değil." değerlendirmesinde bulundu.

Şehidin annesi Sedef Canöz de darbe girişiminde bulunanlara yönelik, "İdam olsunlar. Yaşamasınlar. Vatanın ekmeğini yemesin, suyunu içmesinler. Asılsınlar." dedi.

Konuşmaların ardından Kuran-ı Kerim okundu, dua edildi.

Tüfenkci ve beraberindeki Ankara AK Parti İl Başkanı Mustafa Nedim Yamalı, Canöz'ün ailesine şehitlik belgesini takdim etti.

Şehidin ailesi, Bakan Tüfenkci'den evlerinin yakınında yapılan camiye "Volkan Canöz" adının verilmesini istedi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :