Gümrük ve Ticaret Bakanı Tüfenkci:

Gümrük ve Ticaret Bakanı Tüfenkci:

PTT 1. Lig'de mücadele eden ve Doğu Anadolu'nun ezeli rakipleri olarak bilinen Vartaş Elazığspor ile Alima Yeni Malatyaspor taraftarları il sınırında bir araya gelerek, teröre tepki gösterdi- Tüfenkci:- "Doğu Anadolu'nun güzide iki takımının taraftarların

ELAZIĞ (AA) - Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Vartaş Elazığspor ile Alima Yeni Malatyaspor taraftarlarınca organize edilen, "Teröre karşı omuz omuza buluşması" etkinliğine ilişkin, "Doğu Anadolu'nun güzide iki takımının taraftarlarının teröre karşı, terör ve korkuya inat bir araya gelerek birliktelik göstermeleri, günahsız insanların kalleşçe katledilmesine karşı ortak bir duruş sergilemeleri takdir edeceğimiz, unutulmaz bir duruştur." dedi.

PTT 1. Lig'de mücadele eden ve Doğu Anadolu'nun ezeli rakipleri olarak adlandırılan Vartaş Elazığspor ile Alima Yeni Malatyaspor taraftar gruplarınca organize edilen, "Teröre karşı omuz omuza buluşması" etkinliğine katılan Bakan Tüfenkci, iki ezeli taraftar grubunun teröre karşı birlik olmasının önemine değinerek, duyduğu memnuniyeti ifade etti.

Tüfenkci, "Doğu Anadolu'nun güzide iki takımının taraftarlarının teröre karşı, terör ve korkuya inat bir araya gelerek birliktelik göstermeleri, günahsız insanların kalleşçe katledilmesine karşı ortak bir duruş sergilemeleri takdir edeceğimiz, unutulmaz bir duruştur." diye konuştu.

Bakan Tüfenkci, Malatyaspor ile Elazığspor arasındaki rekabetin eskiye dayandığını anımsatarak, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bu rekabetin dostluğa dönüşmesi, terör karşısında nasıl bir araya gelindiğinin gösterilmesi bakımından da önemli. Rekabet ayrı bir şey ama Türkiyemizin toprağında insanlığa karşı işlenen suçlara karşı duruş apayrı bir olay. İki taraf da burada bu köprüyü dostluk köprüsü, barış köprüsü olarak ilan etti. El ele, omuz omuza vererek ortak ses verdiler. Bütün taraftarlarımızı ve başkanlarımızı tebrik ediyorum. Bu dostluğun ve birlikteliğin teröre karşı ebedi olacağını da şimdiden görüyorum."

Etkinlik alanında dev Türk bayrağı açan taraftarlar, terör aleyhine bir süre slogan attı.

Bakan Tüfenkci, etkinliğin ardından Ankara'ya gitmek üzere Elazığ Havalimanı'na hareket etti.


Gümrük ve Ticaret Bakanı Tüfenkci:

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :