Gümrük ve Ticaret Bakanı Tüfenkci:

Gümrük ve Ticaret Bakanı Tüfenkci:

"2023 hedeflerimiz var. 2019 seçimlerinde inşallah cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine bir fiil geçmiş olacağız. Türkiye 2023 hedeflerine biraz daha yaklaşmış olacak"- "Biz Ferhat gibiyiz, dağları deliyoruz, yerleri deliyoruz, tüneller açıyoruz, gönülleri

MALATYA (AA) - Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, "2023 hedeflerimiz var. 2019 seçimlerinde inşallah cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine bir fiil geçmiş olacağız. Türkiye 2023 hedeflerine biraz daha yaklaşmış olacak." dedi.

Tüfenkci, AK Parti Hekimhan İlçe Başkanlığını ziyaretinde yaptığı konuşmada, 15 Temmuz'da Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) hain girişimine "dur" diyebilen bir milletin mensupları olduklarını belirtti.

AK Parti hükümetlerinin 16 yıldır Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde vatandaşlara kesintisiz hizmet ettiğini aktaran Tüfenkci, milletin birliği ve bütünlüğünü korumak için bu yolda yürümeye devam edeceklerini söyledi.

Tüfenkci, Türkiye'nin halk oylamasında "evet" dediğini hatırlatarak, şöyle devam etti:

"Tek bayrak, millet, vatan, devlet' dedi. Dolayısıyla bizler hep beraber birbirimize sarılarak, dayanışma içerisinde birbirimizi ötelemeden sahip çıkarak, müreffeh devletler arasında yerimizi alacağız. 2023 hedeflerimiz var. 2019 seçimlerinde inşallah cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine bir fiil geçmiş olacağız. Türkiye 2023 hedeflerine biraz daha yaklaşmış olacak. Bu sistemle 2023 hedeflerini yakalamamız mümkün değildi."

AK Parti iktidarları olarak hain darbe girişiminin hemen ardından yaraları sardıklarını vurgulayan Bakan Tüfenkci, çok kısa zamanda toparlanarak şehitlere, gazilere, devlete, ekonomiye ve demokrasiye sahip çıktıklarını bildirdi.

- Cazibe merkezleri için yatırım programı

Tüfenkci, bu yıla ekonomik olarak güçlü bir başlangıç yaptıklarını belirterek, "Yüzde 5 oranında bir büyümeyi yakaladık. Son 6 aydır ihracat rakamımızda da büyümeyi yakaladık. Bunu yeterli görüyor muyuz? Görmüyoruz. Daha da büyümemiz lazım. Çünkü biz her yıl 1 milyon insanımıza iş bulmak zorundayız. Onun için de yeni yeni yatırımları, ihracat sahalarını bulmamız lazım. Bu kapsamda 10 gün içerisinde cazibe merkezleri için yatırım programları açıklanacak." diye konuştu.

İlçede altyapı çalışmalarının sürdüğünü, Hekimhan-Sivas karayolunun tamamlanmak üzere olduğunu, TOKİ evlerinin ise tamamlandığına değinen Tüfenkci, şunları ifade etti:

"Bunlar sıradan yatırımlar değil. Hekimhan'ın tarihinde görülmemiş yatırım, altyapı tutarları. Taşı delerek kanalizasyonu döşüyorlar. Biraz sıkıntıları var. 'Bu kadar uzun sürer mi?' diyecekler. Evet, kayayı delerseniz sürer. Biz Ferhat gibiyiz, dağları deliyoruz, yerleri deliyoruz, tüneller açıyoruz, gönülleri de birleştiriyoruz. Allah'ın izniyle yolları da birleştiriyoruz."

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık da ilçeye önemli yatırımlar getirdiklerini bildirdi.

Kimseyi "oy veren vermeyen" diye ayrıştırmadıklarını, ilçenin tamamına hizmet getirdiklerini belirten Çalık, "Ben Hekimhan'da eczacılık yaptım. İlaç almak için nasıl kuyruğa girildiğini biliyorum. Biz Sağlık Bakanlığı hizmetlerini buluşturmanın ötesinde, Hekimhan'daki devlet hastanemizi, 10 milyon liralık yatırımla ilçemize kazandırdık. Çünkü sizler en iyisine layıksınız." dedi.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :