Gümrük ve Ticaret Bakanı Tüfenkci:

Gümrük ve Ticaret Bakanı Tüfenkci:

"Anadolu’da sosyal konutlar ürettik ve teslim ettik. İnşallah İstanbul’da da yer bulur bulmaz sizlere bu konutları yapacağız ve teslim edeceğiz”- "Bu noktada ilçe başkanımız da il başkanımız da arayış içerisindeler. TOKİ Başkanımız da meseleden haberdar v

İSTANBUL (AA) - Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, "Anadolu’da sosyal konutlar ürettik ve teslim ettik. İnşallah İstanbul’da da yer bulur bulmaz sizlere bu konutları yapacağız ve teslim edeceğiz.” dedi.​

Bülent Tüfenkci, Şişli Emekliler Derneği’nde düzenlenen öğle yemeği programında vatandaşlarla bir araya geldi.

Tüfenkci, referandumun ardından Türkiye’nin daha hızlı kalkınacağını belirterek, referandumun ardından özellikle genç istihdamı noktasında önemli adımlar atacaklarını ifade etti.

Türkiye’de her yıl 1 milyona yakın kişiye iş bulmak zorunda olduklarını aktaran Tüfenkci, bu nedenle Cumhurbaşkanlığı sistemine geçerek daha fazla üretim ve kalkınmanın gerçekleşeceğini vurguladı.

Mevcut sistemle, uzun yıllardır çalışan insanların bir ev sahibi olamadığına işaret eden Tüfenkci, şunları kaydetti:

"İlçe başkanımız özellikle emeklilerimizin bir sosyal konuta, bir eve sahibi olması noktasındaki taleplerinizi iletti. Biz o talepleri dikkatli bir şekilde hayata geçireceğiz. Anadolu’da sosyal konutlar ürettik ve teslim ettik. İnşallah İstanbul’da da yer bulur bulmaz sizlere bu konutları yapacağız ve teslim edeceğiz. Biz AK Parti olarak sözümüzün arkasında dururuz. Bu noktada ilçe başkanımız da il başkanımız da arayış içerisindeler. TOKİ Başkanımız da meseleden haberdar ve bizler de takipçisi olacağız."


- "Biz dünya ile rekabet etmeliydik"


Mevcut sistemin böyle devam etmemesi gerektiğini ifade eden Tüfenkci, "Artık çalışanlarımız Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemiyle beraber bundan sonra çalışırken ev sahibi olsun istiyoruz. Biz iktidara gelmeden önce Türkiye’de ev sahibi olma yaşı 41’di. Bugün 28’lere geriledi. Bu önemli bir oran. Bu oran tek başına iktidarın istikrarıyla, milletin güveniyle geldi." şeklinde konuştu.

Tüfenkci, Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine geçişin ardından yakalanacak istikrar ve tek başına kesintisiz 5 yıl iktidarlarla birlikte ülkeyi büyüterek, ev sahibi olmayan vatandaşın da ev sahibi olacağını anlattı.

Cumhuriyet kurulduğundan itibaren Türkiye'nin tek başına iktidarlarla yönetilseydi kişi başına düşen milli gelirinin 22 bin dolarlarda olacağına dikkati çeken Tüfenkci, “Bu ne demek? Bir Türkiye daha oluşturmak demek. Sizlerin de 22 bin dolarlık milli gelirle ev sahibi olmanız demek. Ama bu sistem bizi birbirimizle uğraştırarak, darbeler üreterek, sistemin arızalarıyla uğraştırarak enerjimizi ve sermayemizi tüketti. Biz birbirimizle rekabet eder duruma geldik. Oysa biz dünya ile rekabet etmeliydik.” değerlendirmesinde bulundu.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :