Gümrük ve Ticaret Bakanı Tüfenkci:

Gümrük ve Ticaret Bakanı Tüfenkci:

"Ana muhalefet partisinin milletvekili (CHP'li Bozkurt), hatta Deniz Baykal dahil olmak üzere görüyorsunuz nasıl nefret dilini kullandıklarını. İnsanları nasıl kamplaştırarak düşman ilan ettiklerini hep beraber üzülerek ama ibretle seyrettik. Bizim dilimi

MALATYA (AA) - Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, "Ana muhalefet partisinin milletvekili (CHP'li Hüsnü Bozkurt), hatta Deniz Baykal dahil olmak üzere görüyorsunuz nasıl nefret dilini kullandıklarını. İnsanları nasıl kamplaştırarak düşman ilan ettiklerini hep beraber üzülerek ama ibretle seyrettik. Bizim dilimiz sevgi dili. Bizim dilimiz barış dili. Bizim inancımız, medeniyetimiz hep birlikte kalkınmayı, kardeşlik hukuku içerisinde hareket etmeyi getiriyor." dedi.

Tüfenkci, Battalgazi Belediyesi tarafından Battalgazi Mahallesi'nde yapılacak Engelsiz Yaşam Merkezi'nin temel atma töreninde yaptığı konuşmada, AK Parti hükümetleri olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatları doğrultusunda ülkede hem siyasi hem de fiziki engelleri kaldırdıklarını belirtti.

Her yerde bu tür merkezler kurduklarının ama bazılarının çukur siyaseti yaparak hayatı yaşanılmaz hale getirdiğini ifade eden Tüfenkci, milletin iradesine ipotek konulmaya çalışıldığını söyledi.

Şırnak'ta Gabar Dağı'nda güvenlik güçlerince terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonda 3 asker şehit olduğunu hatırlatan Tüfenkci, şehitlere Allah'tan rahmet dileyerek, "O terör saldırısını şiddetle, nefretle kınıyorum. İşte biz burada engelleri kaldırırken, insanların yaşam sevincini yeşertmeye çalışırken birileri de oralarda mayın döşeyerek, bombalarla insanların yaşam sevincini söndürüyorlar. Ama bilesiniz ki Allah'ın izniyle biz her türlü terör örgütüyle, PKK'sıyla, DEAŞ'ıyla, FETÖ'süyle, DHKP-C'siyle, bilmem ne terör örgütüyle de Allah'ın izniyle sonuna kadar da mücadelemizi sürdüreceğiz. Allah'ın izniyle de onların kökünü kazıyacağız." diye konuştu.

Terörün insanlık suçu olduğunun altını çizen Bakan Tüfenkci, bu örgütlerin dilin, dininin, ırkının olmadığını vurguladı. İnsanlığın teröre karşı tek vücut olması gerektiğini hep söylediklerini dile getiren Tüfenkci, "İşte Rusya'da yapılan terör saldırısını gördünüz. Esasında orada yapılan da insanlığa karşı yapılmış bir terör saldırısıydı. Orada da canlarını kaybedenlere rahmet diliyoruz. Nefretle kınıyoruz. Nereden gelirse gelsin kim adına yapılırsa yapılsın terörün her türlüsüne karşıyız." dedi.

- "Bizim dilimiz sevgi dili"

Siyaset yaparken ayrımcılık, nefret dilinin kullanılmamasını isteyen Tüfenkci, siyasetin birleştirmek, huzur ve barış için kullanılması gerektiğini söyledi. Tüfenkci, sözlerini şöyle tamamladı:

"Ana muhalefet partisinin milletvekili (CHP'li Hüsnü Bozkurt), hatta Deniz Baykal dahil olmak üzere görüyorsunuz nasıl nefret dilini kullandıklarını. İnsanları nasıl kamplaştırarak düşman ilan ettiklerini hep beraber üzülerek ama ibretle seyrettik. Bizim dilimiz sevgi dili. Bizim dilimiz barış dili. Bizim inancımız, medeniyetimiz hep birlikte kalkınmayı, kardeşlik hukuku içerisinde hareket etmeyi getiriyor."

- "Engelleri kaldırmak için mücadele ettik"

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık ise hükümet olarak engellilerle ilgili birçok reform yaptıklarını anımsattı.

İktidarlara gelene kadar ülkede sosyal devlet kavramının bulunmadığını belirten Çalık, "Sosyal hizmetlere ayırdığımız bütçe 2002'de 1,5 milyar iken bugün 45 milyar lira bütçe ayırmış vaziyetteyiz. Engellilerimizin istihdamından sağlığına, maaşlarına kadar çok önemli hizmetleri Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatlarıyla yerine getirdik. 15 yıl boyunca engelsiz Türkiye inşa etmeye çalıştık. Bütün engelleri kaldırmak için mücadele ettik." açıklamasında bulundu.

Konuşmaların ardından Bakan Tüfenkci ile Malatya Valisi Mustafa Toprak, AK Parti Malatya Milletvekili Mustafa Şahin, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan tarafından Engelsiz Yaşam Merkezi'nin temeli atıldı.



Gümrük ve Ticaret Bakanı Tüfenkci:

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :