Gümrük ve Ticaret Bakanı Tüfenkci:

Gümrük ve Ticaret Bakanı Tüfenkci:

"O gün o komisyonlarda 'Biz anayasa değişikliğini Anayasa Mahkemesine götüreceğiz' diyenler, karar milletin önüne geldiğinde Allah'tan bu alışkanlığından vazgeçtiler"- "Ben şunu demek istemiyorum, 'Hayır' diyenler vatan hainidir.' Asla böyle bir şey yok a

MALATYA (AA) - Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine ilişkin, "O gün o komisyonlarda 'Biz anayasa değişikliğini Anayasa Mahkemesine götüreceğiz.' diyenler, karar milletin önüne geldiğinde Allah'tan bu alışkanlığından vazgeçtiler." dedi.

Tüfenkci, Malatya Toplum Gönüllüleri Vakfınca İnönü Üniversitesi Turgut Özal Kültür ve Kongre Merkezi'nde düzenlenen "Platform Kardeşliği Toplantısı"nda yaptığı konuşmada, Türkiye'nin önünde çok önemli bir süreç olduğunu, 16 Nisan'da nihayete ereceğini ifade ederek, her zaman millete inandıklarını ve güvendiklerini söyledi.

Yeni anayasa değişikliğini millete sunmak için Türkiye Büyük Millet Meclisinde çok ciddi mücadele verdiklerini anlatan Tüfenkci, bu süreçte milletvekilleri tarafından kürsülerin işgal edildiğini, kavgalar çıktığını ancak tüm bunlara rağmen cumhurbaşkanlığı sistemini milletin huzuruna getirdiklerini vurguladı.

Tüfenkci, millete inanmayan ve güvenmeyenlerin anayasa değişikliği teklifinin her safhasında engellemeler yaptıklarına dikkati çekerek, "O gün o komisyonlarda 'Biz anayasa değişikliğini Anayasa Mahkemesine götüreceğiz.' diyenler, karar milletin önüne geldiğinde Allah'tan bu alışkanlığından vazgeçtiler. Anayasa Mahkemesine götürmediler." diye konuştu.

AK Parti iktidarları döneminde Türkiye'nin 3 kat büyüdüğünü belirten Tüfenkci, vesayet odaklarıyla çarpışa çarpışa ülkeyi bu konuma getirdiklerini söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kurucusu olduğu AK Parti'nin ilk günden itibaren "Artık hiçbir şey karanlıkta kalmayacak." diyerek yola çıktığını anımsatan Tüfenkci, şunları kaydetti:

"Biz hep halka ve Hakk'a dayandık. Onun dışında da hiçbir güç, hiçbir vesayet odağını takmadık. Hakk'a hizmet, halka hizmet için gece gündüz koşturduk, koşturmaya devam ediyoruz. İki gücün dışında da Allah'a hamdolsun, hiçbir güce hesap vermedik. Biz gücümüzü halktan, milletten alan bir hareket olarak, AK Parti olarak ne zaman başımız dara düşse, ne zaman başımız sıkışsa millete gitmekten çekinmedik. Millet de Allah'a hamdolsun, hep önümüzü açtı. Milletin ferasetine inandık ve güvendik. Bugün de önemli bir yol ayrımında yine millete güveniyoruz, milletin ferasetine güveniyoruz."

- "Hızlı bir şekilde bu patinajdan kurtulmak istiyoruz"

Birilerinin iddia ettiği gibi cumhurbaşkanlığı sisteminin rejim değişikliği olmadığına işaret eden Tüfenkci, "Biz yönetim sistemini değiştirmek istiyoruz. Biz bu yönetimden rahatsızız. Geldiğimiz nokta itibarıyla biz hızlı bir şekilde bu patinajdan kurtulmak istiyoruz. Orta gelir tuzağından kurtulmak istiyoruz. Milli gelirimizi 11 bin dolarlardan 20-25 bin dolarlara çıkarmak istiyoruz. İhracatımızı 500 milyar dolarlara çıkarmak istiyoruz. Gerçekten gençlerimize iş, aş bulmak istiyoruz, işini büyütmek istiyoruz. Bunun için de hızlanmamız, güçlü yönetim, güçler ayrılığı, bağımsız ve tarafsız yargı gerekir." değerlendirmesinde bulundu.

Gümrük ve Ticaret Bakanı Tüfenkci, Türkiye'de 7 Haziran 2016'daki seçimlerde yüzde 41 oy aldıklarını ancak hükümeti kuramadıklarını anımsatarak, sözlerini şöyle tamamladı:

"3 parti bir araya gelip koalisyon oluşturabilirlerdi ama bu oluşturulduğunda 15 Temmuz'u yaşandığını düşünün. Bugün biz bu şekilde dik durabilir miydik, tek başımıza iktidar olmasaydık. Eğer biz 15 Temmuz'u anlıyorsak, idrak ediyorsak biz tabii ki 'Evet' diyoruz. 'Hayır' diyenler kim, bir bakın o kavgaya, eğer sizlerin yeri onların yanındaysa hiçbir şey diyemiyorum ama ben biliyorum ki aklıselim herkes eğer bu ülkenin bölünmesini istemiyorsa bölücülerle aynı safta yer almamalı.

FETÖ, PKK, DEAŞ, DHKP-C'ye bakın nerede ne diyorlar? Bugün birileri onların avukatlığını yapabilir. Ben şunu demek istemiyorum, 'Hayır' diyenler vatan hainidir. Asla böyle bir şey yok ama kimin yanında durduğunuzu görmeniz, bilmeniz lazım. Kiminle yol arkadaşlığı yaptığınızı bilmeniz lazım. Neticede o 'Evet'in nereye, o 'Hayır'ın hangi yola çıkacağını iyi görmemiz lazım."

Toplantıda İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay, üniversitenin çalışmaları hakkında sunum gerçekleştirdi. Toplantıya Malatya Valisi Mustafa Toprak da katıldı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :