Gülşehri Belde Belediyesi kilit parke üretiyor

Gülşehri Belde Belediyesi kilit parke üretiyor

YOZGAT (AA) - Sorgun'a bağlı Gülşehri Belde Belediyesi, kilit parke taş üretim tesisini kurarak kendi malzemesini üretmeye başladı. Gülşehri Belediye...

YOZGAT (AA) - Sorgun'a bağlı Gülşehri Belde Belediyesi, kilit parke taş üretim tesisini kurarak kendi malzemesini üretmeye başladı.

Gülşehri Belediye Başkanı Cemalettin Bakır, AA muhabirine yaptığı açıklamada, daha önce yol yapımında kullanılan kilit parke diğer malzemeyi dışarıdan aldıklarını, bunun da kendilerine pahalıya mal olduğunu belirtti.

Üretim tesislerini kurarak günde 250 ile 275 metrekare arasında kilit parke ürettiklerini ve bu sayede yol yapım masraflarını yarı yarıya düşürdüklerini ifade eden Bakır, şöyle konuştu:

"Gülşehri Belediyesi olarak, şimdi kendi kilit parke ve bordürümüzü üretiyor, böylelikle hem maliyeti yarı yarıya azaltıyor hem de daha fazla kilit parke yol yapabiliyoruz. Belediye olarak yılda 25 bin metrekare kilit parke yaparken, 10 bin metreküp de tül bordür yapabiliyoruz. Yine ayrıca bu tesis sayesinde birkaç kişiye iş olanağı sağlıyoruz. Amacımız, bundan sonra tüm mahallelerimizin yollarını kilit parke döşeyip, sokaklarımızı, yollarımızı çamurdan kurtarmaktır."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler