"Güçlü Türkiye, güçlü Balkanlar demek"

"Güçlü Türkiye, güçlü Balkanlar demek"

Makedonya'nın başkenti Üsküp'teki esnaf da Türkiye'de 16 Nisan'da yapılacak halk oylaması ile ilgili gelişmeleri yakından takip ediyor- Esnaflardan Uka: - "Güçlü bir Türkiye, güçlü bir Balkanlar demek, güçlü bir mazlum coğrafyası demek. Tüm kalbimizle Cum

ÜSKÜP (AA) - FURKAN ABDULA - Türkiye'de 16 Nisan'da yapılacak halk oylaması, Makedonya'da yaşayan Müslüman halk tarafından da yakından takip ediliyor.

Halk oylamasına ilişkin gelişmeleri, siyasilerin açıklamalarını yakından izleyen başkent Üsküplüler, Türkiye'nin kaderinin kendi kaderlerini de etkileyeceğini belirtiyor.

Türk vatandaşı olmadıkları için oy kullanamayacak olan birçok Makedonyalı Müslüman, 16 Nisan'daki halk oylamasının sonucunu merakla bekliyor.

Halk oylamasında "evet" oylarının fazla olması temennisinde bulunan Üsküplü esnaflardan Eldar Uka, seçim kampanyalarının yakından izlediklerini söyledi.

Türkiye ve Türk halkı ile bağlarının tarihe dayandığını vurgulayan Uka, "Güçlü bir Türkiye, güçlü bir Balkanlar demek, güçlü bir mazlum coğrafyası demek. Tüm kalbimizle Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımızın yanındayız." ifadelerini kullandı.

Uka, Türkiye'nin son 15 yıl içerisinde Balkanlar'da büyük hizmetler gerçekleştirdiğine işaret ederek, Türkiye'nin nerede bir mazlum Müslüman varsa her zaman onun yanında olduğunu kaydetti.

Makedonya vatandaşı olduğu için halk oylamasında oy kullanamayacaklarını dile getiren Uka, oy kullanacaklara "evet" çağrısında bulundu.

- Sonuç "evet" olmalı

Türkiye'nin kaderinin Makedonya'daki Müslümanların kaderini de etkileyeceğini düşünen bir diğer Üsküplü de Rahmetullah Ahmet.

Millet olarak her zaman Türkiye'nin yanında olduklarını vurgulayan Ahmet, "Türkiye'nin ilerlemesi için halk oylamasında sonuç 'evet' olmalı." dedi.

Ahmet, Makedonya'da yaşamalarına rağmen gönüllerinin her daim Türkiye'den yana olduğunu belirterek, "Büyük bir Türkiye için, büyük bir devlet için tabii ki 'evet' seçeneğinin arkasındayız." diye konuştu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :