GSO Yönetim Kurulu Başkanı Konukoğlu:

GSO Yönetim Kurulu Başkanı Konukoğlu:

"Ocak-Nisan 2017 döneminde bildirge veren iş yeri sayısı yüzde 4 artışla 29 bin 896, sigortalı çalışan sayısı ise yüzde 7,9 artışla 283 bin 431 kişi oldu"

GAZİANTEP (AA) - Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Yönetim Kurulu Başkanı Adil Sani Konukoğlu, bu yılın ocak-nisan döneminde bildirge veren iş yeri sayısının yüzde 4 artarak 29 bin 896'ya, sigortalı çalışan sayısının ise yüzde 7,9'luk yükselişle 283 bin 431'e ulaştığını belirtti.

Konukoğlu, GSO Meclis Başkanı Mustafa Topçuoğlu başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda yaptığı konuşmada, şehrin ihracat çıtasının geçen seneye göre yükseldiğini söyledi.

Bu yılın ocak-nisan döneminde kentten yapılan ihracatın yüzde 4,1 artış gösterdiğini belirten Konukoğlu, Gaziantep ihracatının ithalatı karşılama oranının yüzde 138 olduğunu, ülkeye döviz kazandırmaya devam ettiklerini dile getirdi.

Söz konusu dönemde ABD'ye ihracatın önemli ölçüde arttığına işaret eden Konukoğlu, Suriye'ye ihracatta da yüzde 4,5 artış olduğunu bildirdi.

Konukoğlu, bu dönemde Afrika ülkelerine yapılan ihracatın ise yüzde 7,7 azalarak 272 milyon dolar olarak gerçekleştiğini ifade ederek, "Afrika bizim çıkış kapımız. Orada ne kadar satışlarımızı artırabilirsek şehrimiz için de Türkiye için de o kadar iyi olacaktır. Pazarlama ekiplerinin dikkatlerinin büyük bölümünü Afrika'ya harcamasında fayda var. Bu pazarda büyümemiz gerekiyor. Buradaki gelişen ülkelerde pazar payını ne kadar arttırabilirsek ileriki yıllarda ayağımızı o kadar sağlam basarız." diye konuştu.

GSO Başkanı Konukoğlu, kentteki sanayicilerin başarısının da arttığını belirterek, "Ocak-Nisan 2017 döneminde bildirge veren iş yeri sayısı yüzde 4 artışla 29 bin 896, sigortalı çalışan sayısı ise yüzde 7,9 artışla 283 bin 431 kişi oldu." ifadesini kullandı.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :