Gözler Mete Kalkavan'da

Gözler Mete Kalkavan'da

Mete Kalkavan’ı ilk devrede Konyaspor’un Trabzonspor’a deplasmanda 3-0 yenildiği maçta verdiği penaltı kararıyla yeşil-beyazlı camianın sert eleştirilerine maruz kalmıştı

Süper Lig'de bu akşam oynanacak Atiker Konyaspor-Galatasaray maçını Mete Kalkavan yönetecek. Konya Büyükşehir Belediye Stadyumu’nda oynanacak karşılaşmayı Mete Kalkavan yönetecek. Kalkavan’ın yardımcılıklarını Ali saygın Ögel ve Erdem Bayık yapacak. Mücadelede dördüncü hakem olarak Hakan Ceylan düdük çalacak.

BU SEZON 3. MAÇ

Atiker Konyaspor bu sezon Mete Kalkavan yönetiminde 3. maça çıkacak. Kalkavan daha önce yeşil-beyazlıların deplasmanda Göztepe’ye 3-2 ve Trabzonspor’a 3-0 yenildiği maçlarda düdük çalmıştı. Konyaspor Mete Kalkavan yönetiminde Galatasaray’la bir kze karşı karşıya geldi. 14 Ocak 2017 tarihinde Konya’da oynanan ve Ali Çamdalı’nın 71. dakikada kırmızı kart gördüğü mücadele konuk Galatasaray’ın 1-0 üstünlüğü ile sona ermişti. Konyaspor’un başında Aykut Kocaman, Galatasaray’ın başında Jan Olde Riekerink vardı.

KONYASPOR’UN TOPLAM 16 MAÇINI YÖNETTİ 

Mete Kalkavan bugüne kadar Atiker Konyaspor’un 1. Lig ve Süper Lig’de toplam 16 maçını yönetti. Bu maçlarda Konyaspor; 2 galibiyet, 6 beraberlik, 8 mağlubiyet aldı. Mete Kalkavan bu maçlarda Konyaspor’a 6, rakip takımlara ise 3 kez kırmızı kartını gösterdi.

GALATASARAY’IN 18 MAÇINI YÖNETTİ

Mete Kalkavan’ın bugüne kadar Galatasaray’ın18 maçında düdük çaldı. Galatasaray bu maçlarda 10 galibiyet elde ederken, 5 maç berabere bitti, 3 mücadeleden ise yenik ayrıldı. Mete Kalkavan sarı-kırmızılılara1, rakip takımlara 5 kırmızı kart gösterdi.

 

TRABZONSPOR MAÇI SONRASI ELEŞTİRİLERİN HEDEFİ HALİNE GELMİŞTİ

Mete Kalkavan, ilk devrede Trabzon’da oynanan ve Konyaspor’un 3-0 mağlubiyetiyle sonuçlanan maç öncesi hafta içi Trabzonspor cephesi, Mete Kalkavan’la ilgili zehir zemberek ifadelerle açıklama yapmıştı. Kalkavan karşılaşmada verdiği penaltı kararı sonrası  bu kez de Konyaspor’da eleştirilerinin hedefi haline gelmişti

BİZ SÖYLEMİŞTİK

Konyaspor Kulübü, “Biz daha önce 2 kere söylemiştik, Şimdi tescillendin” yazılı bir paylaşım yaparken Aykut Kocaman, verilen penaltının uzaktan yakından penaltıyla alakasının olmadığını ifade ederek Kalkavan’ı Trabzonsporlu yöneticilerin yaptığı açıklamadan açıkça etkilendiğini dile getirmişti.

trabzonspor-maci-001.jpg

NEYDEN KORKTUN?

Konyaspor Kurumsal İletişim ve Medyadan Sorumlu Asbaşkanı Recep Çınar, “Kalkavan neden korkmuştur? Korkusunun asıl sebebi kırmızı montlular mı, stadyumda saatlerce rehin konulma endişesi mi, sosyal medyada yaşayacağı linç mi, yoksa resmi siteden yapılacak tehdit dolu yeni bir açıklama mı? Hakemler elbette hata yapacaktır. Bunun farkındayız ve kabul ediyoruz. Ancak yoktan var edilen bir pozisyonla futbolcularımızın, emeklerini, mücadelesini bu kadar kolay ve bu kadar basit bir şekilde hiç kimse heba edemez. Maç öncesinde hakem arkadaşa yönelik hakaret sınırlarını aşan söylemlerin, tehditlerin ve küfürlerin karşılık bulduğunu üzülerek görüyoruz. Süper Lig'de maçlara çıkan bir hakem nasıl olur da böylesine tehditkar açıklamaların etkisinde kalır anlamakta zorlanıyoruz”  ifadelerini kullanmıştı. Mete Kalkavan’ın  maçta nasıl bir yönetim sergileyeceği merak ediliyor.

 

Etiketler :