Gözler Kadıköy’de, kulaklar Konya’da

Gözler Kadıköy’de, kulaklar Konya’da

Fenerbahçe, şampiyonluk yolunda İstanbulspor ile 50. randevusuna çıkıyor. Sarı-lacivertliler, Galatasaray'ın Konyaspor karşısında kaybetmesini bekleyecek.

Fenerbahçe, Trendyol Süper Lig'in 38. ve son haftasında İstanbulspor ile karşı karşıya gelecek. Sahasında oynayacağı bu maç, sarı-lacivertliler için büyük önem taşıyor. Şampiyonluk için ezeli rakibi Galatasaray'ın Konya'da kaybetmesini bekleyen Fenerbahçe, bu kritik maçı kazanmak zorunda.

Fenerbahçe'nin Kritik İstanbulspor Maçı

Maç Detayları ve Takımların Durumu

Trendyol Süper Lig'in 38. haftasında Fenerbahçe, yarın saat 19.00'da İstanbulspor'u konuk edecek. Sarı-lacivertliler, 37 haftada 30 galibiyet, 6 beraberlik ve 1 mağlubiyetle topladığı 96 puanla ikinci sırada bulunuyor. Ligden düşmesi haftalar öncesinden kesinleşen İstanbulspor ise 37 maçta 4 galibiyet, 7 beraberlik ve 26 mağlubiyetle 16 puanla son sırada yer alıyor. İstanbulspor'un ayrıca Trabzonspor maçında sahadan çekilmesi sonrası 3 puan cezası bulunuyor.

Gözler Kadıköy’de, kulaklar Konya’da

Ligde 50. Karşılaşma

Fenerbahçe ve İstanbulspor'un Rekabeti

Fenerbahçe ile İstanbulspor ligde 50. kez mücadele edecek. Geride kalan 49 maçta sarı-lacivertliler 35 galibiyet elde ederken, 8 kez de İstanbulspor galip geldi. 6 müsabaka ise beraberlikle sonuçlandı. Bu süreçte Fenerbahçe 92 gol atarken, İstanbulspor 32 gol kaydetti. Sezonun ilk yarısında Atatürk Olimpiyat Stadyumu'nda oynanan maçı Fenerbahçe 5-1 kazanmıştı.

Fenerbahçe'nin Yenilmezlik Serisi

Son 26 Maçta Yenilgi Yüzü Görmediler

Fenerbahçe, ligde oynadığı son 26 karşılaşmayı kaybetmedi. Bu süreçte birçok güçlü rakibini mağlup etmeyi başaran sarı-lacivertliler, bu seriyi İstanbulspor karşısında da devam ettirmek istiyor.

Cezalı ve Sakat Oyuncular

Fenerbahçe'de Önemli Eksikler

Fenerbahçe'de derbide kırmızı kart gören Alexander Djiku, sarı kart cezalısı Michy Batshuayi'nin yanı sıra Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'ndan men cezası alan Mert Hakan Yandaş, İrfan Can Eğribayat ve Jayden Oosterwolde İstanbulspor'a karşı forma giyemeyecek. Ayrıca hafif sakatlıkları bulunan İsmail Yüksek, İrfan Can Kahveci ve Cengiz Ünder de maç kadrosunda yer almayacak.

Gözler Kadıköy’de, kulaklar Konya’da

Gol Düelloları

Son 4 Maçta 23 Gol Atıldı

2022 yılında Süper Lig'e yeniden yükselen İstanbulspor'un Fenerbahçe ile oynadığı son maçlar adeta gol düellosuna sahne oldu. İki ekip arasında oynanan 3'ü lig, 1'i Türkiye Kupası olmak üzere son 4 maçta toplam 23 gol atıldı.

Cengiz Ünder'in Kariyer Rekoru

Yıldız Oyuncu İstanbulspor'a Karşı Formdaydı

Sezon başında Marsilya'dan transfer edilen milli futbolcu Cengiz Ünder, kariyer rekorunu İstanbulspor karşısında elde etti. 7 Ocak 2024'te oynanan maçta Cengiz, İstanbulspor filelerini 4 kez havalandırarak kariyerinde bir maçta en çok gol attığı müsabakayı oynadı.

Maçın Hakemi Volkan Bayarslan

Karşılaşmanın Hakem Kadrosu Belli Oldu

Fenerbahçe ile İstanbulspor arasında oynanacak karşılaşmada hakem Volkan Bayarslan düdük çalacak. Bayarslan'ın yardımcılıklarını Aleks Taşcığlu ile Samet Çiçek yapacak. Maçın dördüncü hakemi ise Oğuzhan Çakır olacak.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.